Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tortellini z gorgonzolla*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Caritka" data-source="post: 144233" data-attributes="member: 409"><p>Przepis znaleziony na niemieckiej stronie, przeze mnie przetlumaczony, poza tym zmienilam troche ilosci skadnikow, mysle, ze na lepsze... </p><p></p><p>500g tortellini (nadzienie wedlug uznania- ja lubie z miesnym nadzieniem)</p><p>200g gorgonzolli</p><p>200 g gotowanej szynki (wedliny)</p><p>75 g orzechow wloskich ( drobno posiekanych)- moze byc 100g</p><p>300ml rosolu</p><p>150ml slodkiej smietany</p><p>1 cebula</p><p>3 zabki czosnku</p><p>1 lyzka swiezej pietruszki</p><p>sol, pieprz, oregano, olej, mozna dodac majeranek</p><p></p><p>Tortellini ugotowac w osolonej wodzie, przelac zimna woda i zostawic. Cebule i czosnek drobno posiekac i przyrumienic na oleju. </p><p>Smietane i rosol wlac do cebuli i troche podgotowac. Gorgonzolle pociac na male kawalki, wrzucic do rosolu - ( ma sie rozupscic) </p><p>Przemieszac i doprawic sola i pieprzem. </p><p>Pietruszke i orzechy posiekac. Szynke pociac w waskie paski..- </p><p>Orzechy, pietruszke, szynke, majeranek i oregano wmieszac do sosu i lekko jeszcze podgotowac....</p><p></p><p>[ATTACH=full]30674[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Caritka, post: 144233, member: 409"] Przepis znaleziony na niemieckiej stronie, przeze mnie przetlumaczony, poza tym zmienilam troche ilosci skadnikow, mysle, ze na lepsze... 500g tortellini (nadzienie wedlug uznania- ja lubie z miesnym nadzieniem) 200g gorgonzolli 200 g gotowanej szynki (wedliny) 75 g orzechow wloskich ( drobno posiekanych)- moze byc 100g 300ml rosolu 150ml slodkiej smietany 1 cebula 3 zabki czosnku 1 lyzka swiezej pietruszki sol, pieprz, oregano, olej, mozna dodac majeranek Tortellini ugotowac w osolonej wodzie, przelac zimna woda i zostawic. Cebule i czosnek drobno posiekac i przyrumienic na oleju. Smietane i rosol wlac do cebuli i troche podgotowac. Gorgonzolle pociac na male kawalki, wrzucic do rosolu - ( ma sie rozupscic) Przemieszac i doprawic sola i pieprzem. Pietruszke i orzechy posiekac. Szynke pociac w waskie paski..- Orzechy, pietruszke, szynke, majeranek i oregano wmieszac do sosu i lekko jeszcze podgotowac.... [ATTACH=full]30674[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tortellini z gorgonzolla*
Top
Bottom