Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Tortilla de patatas
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1462303" data-attributes="member: 16068"><p>Uwielbiam hiszpanska tortille. Klasyczna, z ziemniakami i kazda inna wariacje na jej temat.</p><p>Czesto dorzucam do srodka pokrojany kozi ser w kosteczke i troche rukoli, a na wierzch, po przerzuceniu troche startego zoltego sera i szczypiorek.</p><p></p><p>Ja mam taki patent na przerzucanie i wyczucie momentu kiedy tortilla jest jeszcze wilgotna w srodku, moze komus sie przyda.</p><p>Po wlaniu calosci na patelnie smaze przez kilka minut az brzegi leciutko sie zrumienia a srodek jest jeszcze plynny ale calosc juz odchodzi od patelni, wtedy przykrywam patelnie duzym talerzem tak aby cala patelnia byla przykryta, lapie przez szmatke po bokach patelni mocno przyciskajac talerz - jednym ruchem obracam patelnie do gory dnem. Tortilla jest juz na talerzu upieczona strona do gory, wtedy tylko jednym ruchem zsuwam tortille z powrotem na patelnie i pieke przez gora dwie minuty i GOTOWE. Jest wtedy idealna, rowniutka i nieposzarpana no i soczysta w srodku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1462303, member: 16068"] Uwielbiam hiszpanska tortille. Klasyczna, z ziemniakami i kazda inna wariacje na jej temat. Czesto dorzucam do srodka pokrojany kozi ser w kosteczke i troche rukoli, a na wierzch, po przerzuceniu troche startego zoltego sera i szczypiorek. Ja mam taki patent na przerzucanie i wyczucie momentu kiedy tortilla jest jeszcze wilgotna w srodku, moze komus sie przyda. Po wlaniu calosci na patelnie smaze przez kilka minut az brzegi leciutko sie zrumienia a srodek jest jeszcze plynny ale calosc juz odchodzi od patelni, wtedy przykrywam patelnie duzym talerzem tak aby cala patelnia byla przykryta, lapie przez szmatke po bokach patelni mocno przyciskajac talerz - jednym ruchem obracam patelnie do gory dnem. Tortilla jest juz na talerzu upieczona strona do gory, wtedy tylko jednym ruchem zsuwam tortille z powrotem na patelnie i pieke przez gora dwie minuty i GOTOWE. Jest wtedy idealna, rowniutka i nieposzarpana no i soczysta w srodku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Tortilla de patatas
Top
Bottom