Tortilla meksykańska

yoanka

Member
Maj 14, 2006
1,077
0
0
tortilla1.jpg
tortilla2.jpg

- 70 g mąki kukurydzianej
- 90 g mąki pszennej
- 1/4 łyżeczki soli
- 120 ml wody

Wymieszać oba rodzaje mąki z solą, dodać letnią wodę i zagnieść ciasto (ok. 3 minuty). Podzielić na 6 części i każdą rozwałkować na okrągły cienki placek o średnicy ok. 18 cm, posypać z obu stron mąką kukurydzianą.

Smażyć na mocno rozgrzanej patelni bez tłuszczu aż ciasto się przyrumieni, obrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze kilka sekund.

Tortille napełnić farszem.

Źródło:http://www.marions-kochbuch.de
 

Załączniki

  • tortilla1.jpg
    tortilla1.jpg
    91.1 KB · Wyświetleń: 1
  • tortilla2.jpg
    tortilla2.jpg
    108.5 KB · Wyświetleń: 1

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Yoanko, co za zdjęcia
mniam.gif
anbetung.gif
lecker.gif

A one sie nie połamią przy faszerowaniu, jakoś tak sztywno mi wyglądają
icon_mrgreen.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Bardziej wyszły więc jak Nachos tortilla
icon_wink.gif
?
Na pewno kiedys sie skuszę, lubie takie przegryzki.
lecker.gif
Niestety,
teraz musze sobie przykrócić dogadzanie
icon_rolleyes.gif

 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy