Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
tortille moje ukochane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 240467" data-attributes="member: 231"><p>wypróbowalam mase przepisow, ale te z Alforda Home Baking najbardziej mi smakuja za wszystkich</p><p></p><p>3 szklanki maki+ łyżeczka soli z czubkiem + łyżeczka proszku do pieczenia </p><p>115 g smalcu </p><p>1 szklanka ciepłej wody (a nie gorącej! z goracej wychodza twardsze tortille i czuc smalec)</p><p></p><p>metoda malakserowa:</p><p>posiekać w malakserze. Dodać 1 szklankę letniej wody. </p><p></p><p>metoda mikserowa (kicio np) - PREFEROWANA i moim zdaniem dająca najlepsze ciasto</p><p> smalec powrzucac w malych kosteczkach do mąki wymieszanej z proszkiem i solą, zmiksować, dodac wode i jeszcze troche pomiksowac. </p><p></p><p>mozna tez zrobic w malakserze:</p><p>posiekać w malakserze. Dodać 1 szklankę letniej wody. </p><p></p><p></p><p>Ostawić na godzinkę co najmniej owiniete w folię. Wałkować nie przekładając na druga stronę i smazyc na goracej patelni najlepiej żeliwnej. klasc jedna na drugiej, zeby nie zesztywniały.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 240467, member: 231"] wypróbowalam mase przepisow, ale te z Alforda Home Baking najbardziej mi smakuja za wszystkich 3 szklanki maki+ łyżeczka soli z czubkiem + łyżeczka proszku do pieczenia 115 g smalcu 1 szklanka ciepłej wody (a nie gorącej! z goracej wychodza twardsze tortille i czuc smalec) metoda malakserowa: posiekać w malakserze. Dodać 1 szklankę letniej wody. metoda mikserowa (kicio np) - PREFEROWANA i moim zdaniem dająca najlepsze ciasto smalec powrzucac w malych kosteczkach do mąki wymieszanej z proszkiem i solą, zmiksować, dodac wode i jeszcze troche pomiksowac. mozna tez zrobic w malakserze: posiekać w malakserze. Dodać 1 szklankę letniej wody. Ostawić na godzinkę co najmniej owiniete w folię. Wałkować nie przekładając na druga stronę i smazyc na goracej patelni najlepiej żeliwnej. klasc jedna na drugiej, zeby nie zesztywniały. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
tortille moje ukochane
Top
Bottom