Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
tortille moje ukochane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 732721" data-attributes="member: 1443"><p>Ja robię tak, rozgrzewam patelnię z grubym dnem na średnim ogniu, na największym palniku przez jakieś 5 minut, w tym czasie rozwałkowuję już tortille i na próbę wrzucam jakiś skrawek i patrzę czy puchnie, jeśli tak, to zmniejszam trochę ogień, ale nie na całkiem ten malutki, tylko tak mniej więcej w połowie między średnim płomieniem a najmniejszym, tutaj najważniejsza moim zdaniem jest patelnia, która utrzymuje stałą temperaturę, bo tak to rzeczywiście ciężko wyczuć. Jak już patelnia jest dobrze nagrzana, to praktycznie tortille rosną w oczach i smażenie trwa moment. Te usmażone trzymam przykryte talerzem, żeby nie sztywniały.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 732721, member: 1443"] Ja robię tak, rozgrzewam patelnię z grubym dnem na średnim ogniu, na największym palniku przez jakieś 5 minut, w tym czasie rozwałkowuję już tortille i na próbę wrzucam jakiś skrawek i patrzę czy puchnie, jeśli tak, to zmniejszam trochę ogień, ale nie na całkiem ten malutki, tylko tak mniej więcej w połowie między średnim płomieniem a najmniejszym, tutaj najważniejsza moim zdaniem jest patelnia, która utrzymuje stałą temperaturę, bo tak to rzeczywiście ciężko wyczuć. Jak już patelnia jest dobrze nagrzana, to praktycznie tortille rosną w oczach i smażenie trwa moment. Te usmażone trzymam przykryte talerzem, żeby nie sztywniały. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
tortille moje ukochane
Top
Bottom