- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
10 tortilli
1 duża czerwona papryka
3 podłużne pomidory
1 czerwona cebula
0.5 puszki kukurydzy konserwowej
80 dag piersi kurczaka
2 pełne garści drobno posiekanej kapusty pekińskiej
przyprawa do gyrosa
oliwa z oliwek
sos czosnkowy
Paprykę kroimy w długie paski, które przekrawamy na 3 części. Pomidory kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w ćwiartki, a każdą ćwiartkę w plasterki. Kukurydzę odsączamy. Piersi kurczaka kroimy w nieduże kawałki, obtaczamy w przyprawie do gyrosa i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie na rozgrzanej obsmażamy na rumiano kurczaka.
Tortille podgrzewamy w piekarniku lub kuchence mikrofalowej (po uprzednim lekkim nawilżeniu). Wykładamy wszystkie składniki na tortille, polewamy sosem czosnkowym, zawijamy.

1 duża czerwona papryka
3 podłużne pomidory
1 czerwona cebula
0.5 puszki kukurydzy konserwowej
80 dag piersi kurczaka
2 pełne garści drobno posiekanej kapusty pekińskiej
przyprawa do gyrosa
oliwa z oliwek
sos czosnkowy
Paprykę kroimy w długie paski, które przekrawamy na 3 części. Pomidory kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w ćwiartki, a każdą ćwiartkę w plasterki. Kukurydzę odsączamy. Piersi kurczaka kroimy w nieduże kawałki, obtaczamy w przyprawie do gyrosa i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie na rozgrzanej obsmażamy na rumiano kurczaka.

Tortille podgrzewamy w piekarniku lub kuchence mikrofalowej (po uprzednim lekkim nawilżeniu). Wykładamy wszystkie składniki na tortille, polewamy sosem czosnkowym, zawijamy.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: