- Gru 2, 2007
- 3,261
- 0
- 36

tortille, po 2-3 na osobę
czerwona papryka
marchew
pietruszka/pasternak
seler – korzeń
seler – naciowy
sałata/kapusta pekińska
czerwona cebula
ogórek
kukurydza konserwowa
kukurydza konserwowa
co tam jeszcze macie
ew. pasta z tuńczyka, jakieś mięso do “wykończenia”, ser tarty...
Tortille podgrzewamy na bieżąco, tyle ile nam potrzebne, a potem biegamy do kuchni po następne, bo raczej nie mamy w domu pojemnika do ich przechowywania
Warzywa trzeba oczyścić/umyć, pokroić/poszatkować, wyłożyć na duży półmisek lub kilka mniejszych i już


sos czosnkowy
2 łyż. majonezu
2 łyż. jogurtu naturalnego/maślanki
2-4 ząbki czosnku
sos 1001 wysp
2 łyż. majonezu
2 łyż. keczupu
kilka kropli sosu Tabasco
garść posiekanych pikli
sos ziołowy
2 łyż. majonezu
2 łyż. jogurtu naturalnego/maślanki
2 garście ziół świeżych najróżniejszych, posiekanych