Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty Dorotyxx
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 687253" data-attributes="member: 7658"><p><u>Biszkopty</u></p><p></p><p><strong>Upiec 2 biszkopty kakaowe , jeden w blaszce o średnicy 30 cm. . Drugi w blaszce o średnicy 20 cm. </strong></p><p><strong> </strong></p><p><strong>Kiedy biszkopty całkowicie ostygną , przeciąć każdy na 3 części </strong></p><p></p><p><u>Masa wiśniowa: </u></p><p></p><p><strong>3 budynie wiśniowe</strong></p><p><strong>1,5 litra mleka</strong></p><p><strong>cukier waniliowy</strong></p><p><strong>3 łyżki cukru </strong></p><p><strong>2 łyżki mąki ziemniaczanej </strong></p><p><strong>łyżka maki pszennej</strong></p><p><strong>masło</strong></p><p><strong>margaryna ,,Kasia,,</strong></p><p><strong>Wiśnie ze słoika ( 900 ml.) </strong></p><p></p><p><u>Masa wiśniowa:</u></p><p></p><p><strong>750 ml mleka zagotować .Budynie , cukry i mąki rozrobić w pozostałym mleku i wlać do gotującego mleka ciągle mieszając.</strong></p><p><strong>Ostudzić. Margarynę i masło utrzec dodając po łyżce budyniu, dodać wiśnie ze słoika ( bez pestek) .</strong></p><p></p><p><u>Galaretka :</u></p><p></p><p><strong>4 galaretki wiśniowe </strong></p><p><strong>gorzka czekolada</strong></p><p><strong>1,5 litra wody</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>w gorącej wodzie rozrobić galaretki , dodac pokrojoną w kawałki czekolade, mieszać aż sie rozpuści. </strong></p><p></p><p><u>Masa z pianek marshmallow do pokrycia tortu:</u></p><p></p><p><a href="http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61532086.html" target="_blank">http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61532086.html</a></p><p></p><p><u>Wykonanie:</u></p><p></p><p><strong>Osobno robimy duży tort i mały. Złączymy je dopiero na końcu.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Biszkopt - masa wiśniowa- tezejąca galaretka -biszkopt-masa wiśniowa-teżejąca galaretka - biszkopt itd.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Biszkopty można ponczowac kompotem z wiśni</strong></p><p></p><p><strong>Jeśli okrywamy tort masą marcepanową lub ( tak jak ja to zrobiłam) masą z marshmallow należy tort posmarować masą maślaną żeby marcepan dobrze sie przykleił </strong></p><p><strong>Okryć większy tort masą marshmallow . </strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24290[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p></p><p><strong>w środek wbijamy 3 patyczki tej samej wielkości . Patyczki są potrzebne zeby utrzymały ciężar mniejszego tortu.</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24291[/ATTACH] </p><p> [ATTACH=full]24292[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]24293[/ATTACH] </p><p></p><p><strong>Okrywamy masą marshmallow mniejszy tort. Kładziemy go na środek większego i dekorujemy. </strong></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]24294[/ATTACH] </p><p>[ATTACH=full]24295[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 687253, member: 7658"] [U]Biszkopty[/U] [B]Upiec 2 biszkopty kakaowe , jeden w blaszce o średnicy 30 cm. . Drugi w blaszce o średnicy 20 cm. Kiedy biszkopty całkowicie ostygną , przeciąć każdy na 3 części [/B] [U]Masa wiśniowa: [/U] [B]3 budynie wiśniowe 1,5 litra mleka cukier waniliowy 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka maki pszennej masło margaryna ,,Kasia,, Wiśnie ze słoika ( 900 ml.) [/B] [U]Masa wiśniowa:[/U] [B]750 ml mleka zagotować .Budynie , cukry i mąki rozrobić w pozostałym mleku i wlać do gotującego mleka ciągle mieszając. Ostudzić. Margarynę i masło utrzec dodając po łyżce budyniu, dodać wiśnie ze słoika ( bez pestek) .[/B] [U]Galaretka :[/U] [B]4 galaretki wiśniowe gorzka czekolada 1,5 litra wody w gorącej wodzie rozrobić galaretki , dodac pokrojoną w kawałki czekolade, mieszać aż sie rozpuści. [/B] [U]Masa z pianek marshmallow do pokrycia tortu:[/U] [URL="http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61532086.html"]http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61532086.html[/URL] [U]Wykonanie:[/U] [B]Osobno robimy duży tort i mały. Złączymy je dopiero na końcu. Biszkopt - masa wiśniowa- tezejąca galaretka -biszkopt-masa wiśniowa-teżejąca galaretka - biszkopt itd. Biszkopty można ponczowac kompotem z wiśni[/B] [B]Jeśli okrywamy tort masą marcepanową lub ( tak jak ja to zrobiłam) masą z marshmallow należy tort posmarować masą maślaną żeby marcepan dobrze sie przykleił [/B] [B]Okryć większy tort masą marshmallow . [/B] [ATTACH=full]24290[/ATTACH] [B]w środek wbijamy 3 patyczki tej samej wielkości . Patyczki są potrzebne zeby utrzymały ciężar mniejszego tortu.[/B] [ATTACH=full]24291[/ATTACH] [ATTACH=full]24292[/ATTACH] [ATTACH=full]24293[/ATTACH] [B]Okrywamy masą marshmallow mniejszy tort. Kładziemy go na środek większego i dekorujemy. [/B] [ATTACH=full]24294[/ATTACH] [ATTACH=full]24295[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty Dorotyxx
Top
Bottom