Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty Dorotyxx
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688914" data-attributes="member: 7658"><p><u>Biszkopt :</u></p><p></p><p><strong>8 jaj</strong></p><p><strong>15 dag mąki</strong></p><p><strong>15 dag cukru</strong></p><p><strong>1 opak. cukru waniliowego</strong></p><p><strong>1 budyń czekoladowy</strong></p><p><strong>2 łyżki kakao</strong></p><p><strong>1/2 opak. proszku do pieczenia ( kopiata łyzeczka)</strong></p><p><strong>szczypta soli</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1. Oddzielić białka od żółtek</strong></p><p><strong>2. Do białek dodać szczyptę soli , ubić na sztywną pianę</strong></p><p><strong>3. Nadal ubijać dodając cukier i cukier waniliowy</strong></p><p><strong>5. Żółtka dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką </strong></p><p><strong>4. Makę , proszek,kakao i budyń przesiać .Dodać do masy i delikatnie wymieszać</strong></p><p><strong>5. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą.</strong></p><p><strong>6. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.</strong></p><p></p><p></p><p></p><p><strong>Z tego przepisu upiec 2 biszkopty kakaowe , jeden w blaszce o średnicy 30 cm. . Drugi w blaszce o średnicy 20 cm. </strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p><u>Masa:</u> </p><p></p><p><strong>1,5 litra śmietany kremówki</strong></p><p><strong>20 dag cukru</strong></p><p><strong>6 dag kakao</strong></p><p><strong>olejek rumowy</strong></p><p><strong>6 łyżek dżemu truskawkowego</strong></p><p><strong>czekolada mleczna</strong></p><p></p><p><strong>1. śmietane ubijać, kiedy zacznie sztywnieć pomału wsypywać cukier ciągle mieszając </strong></p><p><strong>2.Podzielic śmietane na 3 części </strong></p><p><strong>3. Jedną trzecią śmietany wymieszać z kakao i kilkoma kroplami olejku rumowego . Kolejną część śmietany wymieszać z dżemem.Do reszty śmietany nic nie dodawać</strong></p><p></p><p></p><p><u>wykonanie tortu:</u></p><p></p><p><strong>Każdy biszkopt przeciąć na 3 części </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Jeśli tort jest dla dorosłych ,można naponczować biszkopty :</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Szklanka przegotowanej wody ,2 łyżki cukru , alkohol (wedle uznania) </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Biszkopt+Czekoladowa śmietana posypana pokrojoną czekoladą+ Biszkopt + truskawkowa bita śmietana+ Biszkopt +czekoladowa śmietana posypana pokrojoną czekoladą+ mniejszy biszkopt+ truskawkowa śmietana+ mniejszy biszkopt+czekoladowa śmietana posypana pokrojoną czekoladą+mniejszy biszkopt</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Udekorować pozostałą bitą śmietaną </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688914, member: 7658"] [U]Biszkopt :[/U] [B]8 jaj 15 dag mąki 15 dag cukru 1 opak. cukru waniliowego 1 budyń czekoladowy 2 łyżki kakao 1/2 opak. proszku do pieczenia ( kopiata łyzeczka) szczypta soli 1. Oddzielić białka od żółtek 2. Do białek dodać szczyptę soli , ubić na sztywną pianę 3. Nadal ubijać dodając cukier i cukier waniliowy 5. Żółtka dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką 4. Makę , proszek,kakao i budyń przesiać .Dodać do masy i delikatnie wymieszać 5. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą. 6. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.[/B] [B]Z tego przepisu upiec 2 biszkopty kakaowe , jeden w blaszce o średnicy 30 cm. . Drugi w blaszce o średnicy 20 cm. [/B] [U]Masa:[/U] [B]1,5 litra śmietany kremówki 20 dag cukru 6 dag kakao olejek rumowy 6 łyżek dżemu truskawkowego czekolada mleczna[/B] [B]1. śmietane ubijać, kiedy zacznie sztywnieć pomału wsypywać cukier ciągle mieszając 2.Podzielic śmietane na 3 części 3. Jedną trzecią śmietany wymieszać z kakao i kilkoma kroplami olejku rumowego . Kolejną część śmietany wymieszać z dżemem.Do reszty śmietany nic nie dodawać[/B] [U]wykonanie tortu:[/U] [B]Każdy biszkopt przeciąć na 3 części Jeśli tort jest dla dorosłych ,można naponczować biszkopty : Szklanka przegotowanej wody ,2 łyżki cukru , alkohol (wedle uznania) Biszkopt+Czekoladowa śmietana posypana pokrojoną czekoladą+ Biszkopt + truskawkowa bita śmietana+ Biszkopt +czekoladowa śmietana posypana pokrojoną czekoladą+ mniejszy biszkopt+ truskawkowa śmietana+ mniejszy biszkopt+czekoladowa śmietana posypana pokrojoną czekoladą+mniejszy biszkopt Udekorować pozostałą bitą śmietaną [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty Dorotyxx
Top
Bottom