Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty Dorotyxx
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 708479" data-attributes="member: 7658"><p>Moni jesli ten samochodzik bedzie sie skladal z wielu części to raze go pokryć sztucznym marcepanem , bardziej nadaje sie na lepienie takich małych ozdób niz masa cukrowa</p><p>to przepis; </p><p></p><p>1/2 litra wody </p><p>25 dag masla lub margaryny </p><p>1/2 kg mąki </p><p>2 kg cukru pudru </p><p>2 olejki migdałowe </p><p></p><p>sposób przygotowania </p><p>Wodę z tłuszczem zagotować, dodać przesianą mąkę. </p><p>Mieszać drewnianą łyżką, cały czas gotując, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i od łyżki. </p><p>Masę zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. </p><p>Do zimnej dodać dokładnie przesiany cukier puder i olejki migdałowe. Dobrze wymieszać. </p><p>Gotowy marcepan przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć. </p><p>W taki sposób może być długo przechowywany. </p><p></p><p></p><p>przepis jest naprawde super</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 708479, member: 7658"] Moni jesli ten samochodzik bedzie sie skladal z wielu części to raze go pokryć sztucznym marcepanem , bardziej nadaje sie na lepienie takich małych ozdób niz masa cukrowa to przepis; 1/2 litra wody 25 dag masla lub margaryny 1/2 kg mąki 2 kg cukru pudru 2 olejki migdałowe sposób przygotowania Wodę z tłuszczem zagotować, dodać przesianą mąkę. Mieszać drewnianą łyżką, cały czas gotując, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i od łyżki. Masę zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Do zimnej dodać dokładnie przesiany cukier puder i olejki migdałowe. Dobrze wymieszać. Gotowy marcepan przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć. W taki sposób może być długo przechowywany. przepis jest naprawde super [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty Dorotyxx
Top
Bottom