Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty kazachskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 424126" data-attributes="member: 592"><p>TORT ,,RACHAT&quot;</p><p>na ciasto białkowo-orzechowe</p><p>-50g mąki</p><p>-275g cukru pudru</p><p>-145g białek(z 4 jajek)</p><p>180 g orzechów łuskanych</p><p>na krem śmietankowy</p><p>-60g cukru </p><p>100g masła</p><p>30g mleka skondensowanego</p><p>0,3g olejku waniliowego</p><p>3g koniaku</p><p>1g barwnika zielonego</p><p>0,5 g barwnika czerwonego</p><p>na krem czekoladowo-śmietankowy</p><p>-25g cukru pudry</p><p>50g masła</p><p>10g mleka skondensowanego</p><p>65g kakao</p><p>2g koniaku</p><p>na nadzienie</p><p>155g powideł jabłkowych</p><p>do obsypania</p><p>50 g orzechów łuskanych</p><p>Na tort potrzebne są 3 placki białkowo-orzechowe(zrobić jak wyżej)</p><p>Przekłada się je powidłami jabłkowymi i kremem śmietankowym</p><p>Wierzch tortu przyozdabia się rysunkiem gałązki kwitnącej jabłoni wykonanej kremem śmietankowym barwionym </p><p>Boki tortu smaruje się kremem śmietankowo-czekoladowym i obsypuje siekanymi orzechami</p><p>Krem śmietankowy</p><p>Do gorącej wody(32g)wsypać cukier mieszając bez przerwyGdy syrop się zagotuje dodać mleko i gotować 10 min.Gorący syrop przecedzić przez sitko ,ostudzić do 22-22 stopni ,dodać cukier waniliowy ,wymieszać </p><p>Masło ubić i stopniowo dodawać syrop ubijać ok 20-30 min,pod koniec ubijania dodać koniak</p><p>Krem śmietankowo-czekoladowy;Przygotować jak wyżej ,z tym że kakao dodaje się do masła na początku ubijania</p><p></p><p></p><p></p><p>p.s wpisywać więcej -jest ich jeszcze kilka....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 424126, member: 592"] TORT ,,RACHAT" na ciasto białkowo-orzechowe -50g mąki -275g cukru pudru -145g białek(z 4 jajek) 180 g orzechów łuskanych na krem śmietankowy -60g cukru 100g masła 30g mleka skondensowanego 0,3g olejku waniliowego 3g koniaku 1g barwnika zielonego 0,5 g barwnika czerwonego na krem czekoladowo-śmietankowy -25g cukru pudry 50g masła 10g mleka skondensowanego 65g kakao 2g koniaku na nadzienie 155g powideł jabłkowych do obsypania 50 g orzechów łuskanych Na tort potrzebne są 3 placki białkowo-orzechowe(zrobić jak wyżej) Przekłada się je powidłami jabłkowymi i kremem śmietankowym Wierzch tortu przyozdabia się rysunkiem gałązki kwitnącej jabłoni wykonanej kremem śmietankowym barwionym Boki tortu smaruje się kremem śmietankowo-czekoladowym i obsypuje siekanymi orzechami Krem śmietankowy Do gorącej wody(32g)wsypać cukier mieszając bez przerwyGdy syrop się zagotuje dodać mleko i gotować 10 min.Gorący syrop przecedzić przez sitko ,ostudzić do 22-22 stopni ,dodać cukier waniliowy ,wymieszać Masło ubić i stopniowo dodawać syrop ubijać ok 20-30 min,pod koniec ubijania dodać koniak Krem śmietankowo-czekoladowy;Przygotować jak wyżej ,z tym że kakao dodaje się do masła na początku ubijania p.s wpisywać więcej -jest ich jeszcze kilka.... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty kazachskie
Top
Bottom