Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty kazachskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 424869" data-attributes="member: 592"><p>A proszę bardzo</p><p>TORT ,,KYZ-ŻIBEK&quot;</p><p>ciasto biszkoptowo-śmietanowe</p><p>150g mąki pszennej</p><p>50g mąki ziemniaczanej</p><p>180g śmietany</p><p>70g mleka skondensowanego</p><p>56gjajka(1szt)</p><p>265g cukru</p><p>5g octu 3%</p><p>1,5 g sody</p><p>1,2g soli</p><p>krem śmietankowo-maślany</p><p>75g masła skondemsowanego</p><p>135g masła</p><p>śmietankowo-czekoladowy</p><p>20g mleka skondensowanego</p><p>30g masła</p><p>5g kakao</p><p>przybranie</p><p>150g konfitury z czarnej porzeczki</p><p>Tort składa się z 3 krążków ciasta przełożonych kremem śmietanowo-maślanym i przystraja 2 kremem</p><p>Dolny krążek smaruje się kremem maślanym(masło+reszta ubić),na nim drugi krążek,konfitury i trzeci krążek ,posmarować ,kremem.Rysunek z kremu 2,pośrodku kontury dombry(kazachski instrument),na górze pięciolinię z kluczem wiolinowym i nuty</p><p>Krążki biszkoptowo-śmietanowe</p><p>Cukier,mleko i żółtka zmiksować na piane ,dodać śmietanę i mieszać ,aż powstanie jednolita masa.Do garnka dodać białko i ubić,połączyć z żółtkiem,wymieszać ,dodać mąki ,sodę ,ocet,sól ,szybko wymieszaćCiasto wlać do trzech forem ,uprzednio natłuszczonych i wysypanych mąką ,piec w temp.200-220 stopni</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 424869, member: 592"] A proszę bardzo TORT ,,KYZ-ŻIBEK" ciasto biszkoptowo-śmietanowe 150g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 180g śmietany 70g mleka skondensowanego 56gjajka(1szt) 265g cukru 5g octu 3% 1,5 g sody 1,2g soli krem śmietankowo-maślany 75g masła skondemsowanego 135g masła śmietankowo-czekoladowy 20g mleka skondensowanego 30g masła 5g kakao przybranie 150g konfitury z czarnej porzeczki Tort składa się z 3 krążków ciasta przełożonych kremem śmietanowo-maślanym i przystraja 2 kremem Dolny krążek smaruje się kremem maślanym(masło+reszta ubić),na nim drugi krążek,konfitury i trzeci krążek ,posmarować ,kremem.Rysunek z kremu 2,pośrodku kontury dombry(kazachski instrument),na górze pięciolinię z kluczem wiolinowym i nuty Krążki biszkoptowo-śmietanowe Cukier,mleko i żółtka zmiksować na piane ,dodać śmietanę i mieszać ,aż powstanie jednolita masa.Do garnka dodać białko i ubić,połączyć z żółtkiem,wymieszać ,dodać mąki ,sodę ,ocet,sól ,szybko wymieszaćCiasto wlać do trzech forem ,uprzednio natłuszczonych i wysypanych mąką ,piec w temp.200-220 stopni [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty kazachskie
Top
Bottom