Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Torty torty torty/Torty-dekoracje
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 79969" data-attributes="member: 151"><p>I jeszcze co do bitej śmietany.Oczywiście ona wytrzyma 24 godziny ale trzeba tak jak chyba Lidqa pisała,dodac śmietan-fixu drOetkera.Ale IMHO torty z bitą śmietaną powinno się zjadać w dniu zrobienia,na drugi dzień śmietana ma już posmak 'starości',ale ja jestem może przewrażliwiona także Iguano nie pozostaje Ci nic innego jak wypróbować taką masę wcześniej.Poza tym do tortów jak tort wyprasowany masa powinna być bardziej stała,śmietana mogłaby wychodzić bokami po przykryciu tortu warstwą masy wyprasowanej.Lepsza byłaby wtedy biała masa kefirowa,która ma konsystencję jak normalna masa maślana,ale jest kwaskowa co nadaje jej lekkości.Zawsze tez można tort tylko wykończyć z wierzchu bita smietaną w dniu konsumpcji ale nie wiem czy to możliwe w Twojej sytuacji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 79969, member: 151"] I jeszcze co do bitej śmietany.Oczywiście ona wytrzyma 24 godziny ale trzeba tak jak chyba Lidqa pisała,dodac śmietan-fixu drOetkera.Ale IMHO torty z bitą śmietaną powinno się zjadać w dniu zrobienia,na drugi dzień śmietana ma już posmak 'starości',ale ja jestem może przewrażliwiona także Iguano nie pozostaje Ci nic innego jak wypróbować taką masę wcześniej.Poza tym do tortów jak tort wyprasowany masa powinna być bardziej stała,śmietana mogłaby wychodzić bokami po przykryciu tortu warstwą masy wyprasowanej.Lepsza byłaby wtedy biała masa kefirowa,która ma konsystencję jak normalna masa maślana,ale jest kwaskowa co nadaje jej lekkości.Zawsze tez można tort tylko wykończyć z wierzchu bita smietaną w dniu konsumpcji ale nie wiem czy to możliwe w Twojej sytuacji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Torty torty torty/Torty-dekoracje
Top
Bottom