Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 423206" data-attributes="member: 592"><p>TOTRT ORMIAŃSKI</p><p>12porcji czas 2 godziny</p><p>450g łuskanych orzechów włoskich</p><p>6 jajek</p><p>300g cukru pudru</p><p>cukier waniliowy</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>300g masła</p><p>200g czekolady</p><p>50ml rumu</p><p>wykonanie</p><p>100g orzechów mielimy,pozostałe siekamy</p><p>50g posiekanych orzechów odkładamy</p><p>Białka ubijamy na sztywno z 100g cukru pudru i cukrem waniliowym.Mieszmy zmielone orzechy ,200g posiekanych i 150g cukru,dodajemy 3 żółtka,sok z cytryny.Ucieramy masę i delikatnie łączymy z ubitymi białkami</p><p>Dwie tortownice 26cm wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy</p><p>do nich po połowie masy z orzechów i białek .Pieczemy w temp 170 stopni ok 30minut</p><p>Od upieczonych blatów odlepiamy papier i układamy je na metalowej kratcr do ostygnięcia</p><p>Pokruszoną czekoladę roztamiamy na parze</p><p>3 żółtka ubijamy z pozostałym cukrem.Do płynnej czekolady dodajemy żółtka i ubijamy ,aż krem zgęśtnieje Zdejmujemy go z ognia i studzimy</p><p>Masło ucieramy z rumem i mieszamy z kremem czekoladowym</p><p>Na jednym blacie rozsmarowujemy połowę kremu ,przykrywamy blatem Smarujemy wierzch i boki kremem Posypujemy odłożonymi orzechami</p><p>Ostawiamy na noc do lodówki</p><p></p><p>p.s nie wiem co zrobić z 100g orzechów bo nic nie napisał autor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 423206, member: 592"] TOTRT ORMIAŃSKI 12porcji czas 2 godziny 450g łuskanych orzechów włoskich 6 jajek 300g cukru pudru cukier waniliowy sok z 1 cytryny 300g masła 200g czekolady 50ml rumu wykonanie 100g orzechów mielimy,pozostałe siekamy 50g posiekanych orzechów odkładamy Białka ubijamy na sztywno z 100g cukru pudru i cukrem waniliowym.Mieszmy zmielone orzechy ,200g posiekanych i 150g cukru,dodajemy 3 żółtka,sok z cytryny.Ucieramy masę i delikatnie łączymy z ubitymi białkami Dwie tortownice 26cm wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy do nich po połowie masy z orzechów i białek .Pieczemy w temp 170 stopni ok 30minut Od upieczonych blatów odlepiamy papier i układamy je na metalowej kratcr do ostygnięcia Pokruszoną czekoladę roztamiamy na parze 3 żółtka ubijamy z pozostałym cukrem.Do płynnej czekolady dodajemy żółtka i ubijamy ,aż krem zgęśtnieje Zdejmujemy go z ognia i studzimy Masło ucieramy z rumem i mieszamy z kremem czekoladowym Na jednym blacie rozsmarowujemy połowę kremu ,przykrywamy blatem Smarujemy wierzch i boki kremem Posypujemy odłożonymi orzechami Ostawiamy na noc do lodówki p.s nie wiem co zrobić z 100g orzechów bo nic nie napisał autor [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torty
Top
Bottom