Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Toskańska zupa pomidorowa - czyli wreszcie bez makaronu!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sylvka" data-source="post: 844469" data-attributes="member: 15158"><p>Przepis pochodzi z książki</p><p>&quot;Po prostu mi to ugotuj!&quot;, Pascala Brodnickiego.</p><p>Jest to najlepsza zupa jaką w życiu jadłam. Robię ją na wszystkie specjalne okazje, bo moi znajomi i narzeczony po prostu za nią przepadają (trzeba zrobić więcej, bo zawsze biorą dokładkę...).</p><p>Przepis na 6 osób, robi się 15 minut!!!</p><p></p><p>2 kostki rosołowe (wołowe)</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>2 duże posiekane cebule</p><p>2 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>1,5 - 2 kg pomidorów świeżych (lub odpowiednik tej masy pomidorów z puszki)</p><p>1 łyżka cukru (ważne!)</p><p>1 mała czerstwa ciabatta zrumieniona w opiekaczu (ja daję grzanki, ok 100 g)</p><p>1/2 łyżeczki bazylii</p><p></p><p>Na oliwię zeszklić cebulę. Dodać koncentrat i smaż minutę. Wrzucić pomidory, zalać bulionem (dwa litry wody na dwie kostki), dodać cukier, bazylię i grzanki. Gdy grzanki się rozgotują warto zmiksować, wtedy zupa będzie miała fajną, gęstą konsystencję. </p><p>Doprawiamy solą i pieprzem</p><p>Genialna - jak zrobię dam fotkę</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sylvka, post: 844469, member: 15158"] Przepis pochodzi z książki "Po prostu mi to ugotuj!", Pascala Brodnickiego. Jest to najlepsza zupa jaką w życiu jadłam. Robię ją na wszystkie specjalne okazje, bo moi znajomi i narzeczony po prostu za nią przepadają (trzeba zrobić więcej, bo zawsze biorą dokładkę...). Przepis na 6 osób, robi się 15 minut!!! 2 kostki rosołowe (wołowe) 2 łyżki oliwy 2 duże posiekane cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1,5 - 2 kg pomidorów świeżych (lub odpowiednik tej masy pomidorów z puszki) 1 łyżka cukru (ważne!) 1 mała czerstwa ciabatta zrumieniona w opiekaczu (ja daję grzanki, ok 100 g) 1/2 łyżeczki bazylii Na oliwię zeszklić cebulę. Dodać koncentrat i smaż minutę. Wrzucić pomidory, zalać bulionem (dwa litry wody na dwie kostki), dodać cukier, bazylię i grzanki. Gdy grzanki się rozgotują warto zmiksować, wtedy zupa będzie miała fajną, gęstą konsystencję. Doprawiamy solą i pieprzem Genialna - jak zrobię dam fotkę [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Toskańska zupa pomidorowa - czyli wreszcie bez makaronu!
Top
Bottom