Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tosty francuskie z salsą pomidorową*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1470141" data-attributes="member: 2721"><p>Zazwyczaj podaje się tosty francuskie na słodko, lecz podane w wersji wytrawnej są także niezwykle smaczne. Zachęcam do spróbowania.</p><p></p><p>[ATTACH=full]85603[/ATTACH]</p><p></p><p><em>salsa pomidorowa:</em></p><p>1 duży pomidor</p><p>1 mała cebula</p><p>8 czarnych oliwek</p><p>1 łyżka siekanej natki pietruszki</p><p>1 łyżka oleju słonecznikowego</p><p>1 łyżeczka soku z cytryny</p><p>ew. 1 mały, posiekany ząbek czosnku</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p><em>tosty francuskie:</em></p><p>4 kromki pieczywa </p><p>1 jajko rozm. L</p><p>4 łyżki mleka</p><p>1 łyżeczka masła</p><p></p><p>1. Przygotowujemy salsę pomidorową: Pomidory kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy w kostkę. Wszystkie składniki salsy mieszamy w salaterce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. </p><p></p><p>2. Przygotowujemy tosty:Jajko rozmieszać z mlekiem. Moczyć tosty z obu stron, tak, by dobrze nasiąkły masą jajeczną. Smażymy na niewielkiej ilości masła z obu stron na złoto. </p><p></p><p>3. Na tostach układamy przygotowana salsę, podajemy ciepłe.</p><p></p><p></p><p>Na zdjęciu podane z <strong>boczkiem glazurowanym</strong>.</p><p></p><p>boczek wędzony lub wędzony - parzony, pokrojony w 0,5 cm plastry- ilość dowolna, nam wystarczają 2 na osobę</p><p></p><p>glazura:3 łyżeczki cukru</p><p>2 łyżeczki musztardy Dijon</p><p>1 łyżka soku pomarańczowego lub jabłkowego (ewentualnie: wody)</p><p></p><p>Składniki glazury dokładnie mieszamy.Na patelni z teflonową powłoką lekko rumienimy plastry boczku z obu stron.</p><p> Następnie obie strony smarujemy glazurą za pomocą pędzelka kuchennego. Obie strony ponownie rumienimy, aż glazura się skarmelizuje. </p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Przepis na boczek glazurowany wg <a href="http://www.tasteofhome.com/Recipes/Glazed-Bacon" target="_blank">Taste of Home.</a></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1470141, member: 2721"] Zazwyczaj podaje się tosty francuskie na słodko, lecz podane w wersji wytrawnej są także niezwykle smaczne. Zachęcam do spróbowania. [ATTACH=full]85603[/ATTACH] [I]salsa pomidorowa:[/I] 1 duży pomidor 1 mała cebula 8 czarnych oliwek 1 łyżka siekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżeczka soku z cytryny ew. 1 mały, posiekany ząbek czosnku sól i czarny pieprz do smaku [I]tosty francuskie:[/I] 4 kromki pieczywa 1 jajko rozm. L 4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła 1. Przygotowujemy salsę pomidorową: Pomidory kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy w kostkę. Wszystkie składniki salsy mieszamy w salaterce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 2. Przygotowujemy tosty:Jajko rozmieszać z mlekiem. Moczyć tosty z obu stron, tak, by dobrze nasiąkły masą jajeczną. Smażymy na niewielkiej ilości masła z obu stron na złoto. 3. Na tostach układamy przygotowana salsę, podajemy ciepłe. Na zdjęciu podane z [B]boczkiem glazurowanym[/B]. boczek wędzony lub wędzony - parzony, pokrojony w 0,5 cm plastry- ilość dowolna, nam wystarczają 2 na osobę glazura:3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżka soku pomarańczowego lub jabłkowego (ewentualnie: wody) Składniki glazury dokładnie mieszamy.Na patelni z teflonową powłoką lekko rumienimy plastry boczku z obu stron. Następnie obie strony smarujemy glazurą za pomocą pędzelka kuchennego. Obie strony ponownie rumienimy, aż glazura się skarmelizuje. [SIZE=8] Przepis na boczek glazurowany wg [URL="http://www.tasteofhome.com/Recipes/Glazed-Bacon"]Taste of Home.[/URL][/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tosty francuskie z salsą pomidorową*
Top
Bottom