Tosty francuskie
Pomysł na ten przepis pochodzi z filmu "Sprawa Kramerów" i od pierwszej emisji filmu lata temu zadomowił się w moim domu.
10 kromek bułki pszennej (wrocławskiej, paryskiej itp.)
1 jajko
3/4 szklanki mleka
sól
olej do smażenia
starty żółty ser
Roztrzepać jajko z mlekiem i odrobiną soli. Zanurzać kromki bułki, żeby dobrze się namoczyły. Smażyć do lekkiego zrumienienia z obu stron; po odwróceniu na drugą stronę posypać żółtym serem i na chwilę przykryć pokrywką.
Dobre są i bez dodatków i z keczupem.
Pomysł na ten przepis pochodzi z filmu "Sprawa Kramerów" i od pierwszej emisji filmu lata temu zadomowił się w moim domu.
10 kromek bułki pszennej (wrocławskiej, paryskiej itp.)
1 jajko
3/4 szklanki mleka
sól
olej do smażenia
starty żółty ser
Roztrzepać jajko z mlekiem i odrobiną soli. Zanurzać kromki bułki, żeby dobrze się namoczyły. Smażyć do lekkiego zrumienienia z obu stron; po odwróceniu na drugą stronę posypać żółtym serem i na chwilę przykryć pokrywką.
Dobre są i bez dodatków i z keczupem.
