Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tosty z dynią*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Arabeska" data-source="post: 1319173" data-attributes="member: 1438"><p>Czas wykorzystać resztki zalegających w lodówce warzyw. </p><p>U mnie jest to głownie dynia, którą wykorzystuję do pieczenia - na przystawki do drugiego dania. Sposobem Bei. </p><p>Tym razem nadmiar upieczonej dyni posłużył jako środek pysznych niecodziennych tostów.</p><p>[ATTACH=full]75148[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Jak upiec dynię?</strong>:</p><p> najlepiej kilka godzin przed tostami</p><p></p><p><strong>kawałek dyni </strong></p><p><strong>szczypta suszonej papryczki chilli</strong></p><p><strong>szczypta lub dwie soli</strong></p><p><strong>odrobina suszonego rozmarynu (może być rozmaryn świeży - niestety nie miałam pod ręką)</strong></p><p><strong>oliwa z oliwek</strong></p><p></p><p>1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.</p><p></p><p>2. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.</p><p></p><p>3. Dynię pokroić w poręczne kawałki - odkroić skórę (tego etapu bardzo nie lubię, to ciężka praca - zwłaszcza jeśli dynia jest twarda)</p><p>i puszysty miąższ. Obrane ze skóry kawałki pokroić w małe, 2 cm sześciany.</p><p></p><p>4. Dynię wyłożyć na blachę w luźnych odstępach. Skropić oliwą z oliwy, posypać suszonym rozmarynem i solą. 1/3 część dyni posypać chili.</p><p></p><p>5. Piec w piekarniku 30 (no max. 35 minut) - do chwili, gdy dynia będzie miękka i lekko brązowa na brzegach.</p><p></p><p>6. Ostudzić.</p><p></p><p></p><p><span style="color: #FF8C00"><strong>Jak otrzymać dyniowe tosty:</strong></span></p><p></p><p>Pomiędzy pieczywo tostowe włożyć dynię, mozzarelę i listek roszponki. Zapiec. Podawać gorące.</p><p></p><p>[ATTACH=full]75147[/ATTACH]</p><p>Uff...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arabeska, post: 1319173, member: 1438"] Czas wykorzystać resztki zalegających w lodówce warzyw. U mnie jest to głownie dynia, którą wykorzystuję do pieczenia - na przystawki do drugiego dania. Sposobem Bei. Tym razem nadmiar upieczonej dyni posłużył jako środek pysznych niecodziennych tostów. [ATTACH=full]75148[/ATTACH] [B]Jak upiec dynię?[/B]: najlepiej kilka godzin przed tostami [B]kawałek dyni szczypta suszonej papryczki chilli szczypta lub dwie soli odrobina suszonego rozmarynu (może być rozmaryn świeży - niestety nie miałam pod ręką) oliwa z oliwek[/B] 1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. 2. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Dynię pokroić w poręczne kawałki - odkroić skórę (tego etapu bardzo nie lubię, to ciężka praca - zwłaszcza jeśli dynia jest twarda) i puszysty miąższ. Obrane ze skóry kawałki pokroić w małe, 2 cm sześciany. 4. Dynię wyłożyć na blachę w luźnych odstępach. Skropić oliwą z oliwy, posypać suszonym rozmarynem i solą. 1/3 część dyni posypać chili. 5. Piec w piekarniku 30 (no max. 35 minut) - do chwili, gdy dynia będzie miękka i lekko brązowa na brzegach. 6. Ostudzić. [COLOR=#FF8C00][B]Jak otrzymać dyniowe tosty:[/B][/COLOR] Pomiędzy pieczywo tostowe włożyć dynię, mozzarelę i listek roszponki. Zapiec. Podawać gorące. [ATTACH=full]75147[/ATTACH] Uff... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tosty z dynią*
Top
Bottom