Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Tournedos z serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 799576" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>50 dag wąskiej polędwicy wołowej</p><p>12 dag słoniny</p><p>1 łyżka oliwy</p><p>8 kromek bułki</p><p>10 dag żółtego sera - gouda, podlaski</p><p>8-10 dag szynki</p><p>3-4 łyżki ketchupu</p><p>3 łyżki oleju</p><p>2 łyżki masła</p><p>sól, pieprz</p><p>2 łyżki kaparów - do przybrania</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>1. Szynkę i ser pokroić na plasterki wielkości kromek bułki. </p><p>2. Mięso umyć, osączyć, oczyścić z błon i pokroić na plastry grubości ok. 3 cm. Posypać z obu stron pieprzem i lekko skropić oliwą. Słoninę pokroić na długie paski. Boki befsztyków otoczyć paskami słoniny.</p><p>3. Z kromek bułki okroić skórkę, a miąższ zrumienić z obu stron na 2 łyżkach oleju z dodatkiem 1 łyżki masła. </p><p>4. Na drugiej patelni rozgrzać bardzo mocno pozostały tłuszcz i smażyć na nim plastry mięsa, po 2 minuty z każdej strony. Mięso powinno być w środku różowe. Następnie zdjąć z befsztyków paski słoniny.</p><p>5. Na grzankach położyć usmażone plastry mięsa, a na nich plasterki szynki i sera.</p><p>6. Ułożyć tournedos w naczyniu żaroodpornym, polać ketchupem, posypać kaparami i zapiekać 5 minut w 180 C.</p><p></p><p>Podawać z frytkami lub ziemniaczanym puree i jarzynami.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 799576, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 50 dag wąskiej polędwicy wołowej 12 dag słoniny 1 łyżka oliwy 8 kromek bułki 10 dag żółtego sera - gouda, podlaski 8-10 dag szynki 3-4 łyżki ketchupu 3 łyżki oleju 2 łyżki masła sól, pieprz 2 łyżki kaparów - do przybrania [B]Wykonanie:[/B] 1. Szynkę i ser pokroić na plasterki wielkości kromek bułki. 2. Mięso umyć, osączyć, oczyścić z błon i pokroić na plastry grubości ok. 3 cm. Posypać z obu stron pieprzem i lekko skropić oliwą. Słoninę pokroić na długie paski. Boki befsztyków otoczyć paskami słoniny. 3. Z kromek bułki okroić skórkę, a miąższ zrumienić z obu stron na 2 łyżkach oleju z dodatkiem 1 łyżki masła. 4. Na drugiej patelni rozgrzać bardzo mocno pozostały tłuszcz i smażyć na nim plastry mięsa, po 2 minuty z każdej strony. Mięso powinno być w środku różowe. Następnie zdjąć z befsztyków paski słoniny. 5. Na grzankach położyć usmażone plastry mięsa, a na nich plasterki szynki i sera. 6. Ułożyć tournedos w naczyniu żaroodpornym, polać ketchupem, posypać kaparami i zapiekać 5 minut w 180 C. Podawać z frytkami lub ziemniaczanym puree i jarzynami. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Tournedos z serem
Top
Bottom