Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Tradycyjna pieczen wolowa z gara kamiennego*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 477467" data-attributes="member: 59"><p>kawal blade roast - to jest czesc z karku - wazyl 1,5 kg</p><p>plucze i wkladam do gara. Smaruje,sypie i polewam: </p><p>3 wielkie lychy musztardy dijon - bardzo ostrej </p><p>4 lyzki mieszanki przyprawowo-ziolowej do grilowania</p><p>lyzeczka soli</p><p>1-2 lyzki oliwy</p><p>okolo 1 szkl cabernet (lalam z wielkiej butelki na 2 raty) </p><p></p><p>czas na warzywa czyli przeglad lodowki, jak to przy pieczeni nieplanowanej: </p><p>2 marchewki w czastkach na 1 kes</p><p>duza cebula w pol-piorkach</p><p>1 cukinia</p><p>1 zielona papryka w malych kawalkach </p><p>i garstka fasoli szparagowej, ktorej jedzenia Buba odmowil, tez podzielona na &quot;kesy&quot; </p><p></p><p>uciskam to miedzy gar a mieso i wkladam do pieca. </p><p>Zalecana temperatura pieczenia 325F (165C) do miekkosci. W przypadku bottom blade roast moze to byc niestety do 3 godzin. Szczegolnie, ze nie marynowalam wczesniej miesa </p><p></p><p>W miedzyczasie wyjmuje ze 2 razy (dolalam wina, bo sosu nie wygladalo duzo) poleje sosem, zeby gora sie nie przypalala (mimo pokrywy) i raz przekladam mieso, bo jednak u gory sie bardziej przypieka. </p><p></p><p>UWAGI:</p><p>To jest spory kawal - na 2-3 obiady</p><p>ale wszystkie warzywa &quot;wydaje&quot; na pierwszy obiad, a na nastepny podaje z czyms innym. Ziemniaki zamiast ryzu, surowki czy salaty. </p><p></p><p>Warzywa moga byc rozne. W tym zestawie nie ma kalafiora (brokul sie za bardzo rozpada),brukselki czy innej kapusty, grzybow.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 477467, member: 59"] kawal blade roast - to jest czesc z karku - wazyl 1,5 kg plucze i wkladam do gara. Smaruje,sypie i polewam: 3 wielkie lychy musztardy dijon - bardzo ostrej 4 lyzki mieszanki przyprawowo-ziolowej do grilowania lyzeczka soli 1-2 lyzki oliwy okolo 1 szkl cabernet (lalam z wielkiej butelki na 2 raty) czas na warzywa czyli przeglad lodowki, jak to przy pieczeni nieplanowanej: 2 marchewki w czastkach na 1 kes duza cebula w pol-piorkach 1 cukinia 1 zielona papryka w malych kawalkach i garstka fasoli szparagowej, ktorej jedzenia Buba odmowil, tez podzielona na "kesy" uciskam to miedzy gar a mieso i wkladam do pieca. Zalecana temperatura pieczenia 325F (165C) do miekkosci. W przypadku bottom blade roast moze to byc niestety do 3 godzin. Szczegolnie, ze nie marynowalam wczesniej miesa W miedzyczasie wyjmuje ze 2 razy (dolalam wina, bo sosu nie wygladalo duzo) poleje sosem, zeby gora sie nie przypalala (mimo pokrywy) i raz przekladam mieso, bo jednak u gory sie bardziej przypieka. UWAGI: To jest spory kawal - na 2-3 obiady ale wszystkie warzywa "wydaje" na pierwszy obiad, a na nastepny podaje z czyms innym. Ziemniaki zamiast ryzu, surowki czy salaty. Warzywa moga byc rozne. W tym zestawie nie ma kalafiora (brokul sie za bardzo rozpada),brukselki czy innej kapusty, grzybow. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Tradycyjna pieczen wolowa z gara kamiennego*
Top
Bottom