Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Trianon
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 445813" data-attributes="member: 1142"><p>Deser sklada sie z trzech warstw, a potrzebne nam beda:</p><p></p><p>Na ciasto migdalowe:</p><p>100g cukru pudru</p><p>75gmielonych migdalow</p><p>75g maki</p><p>50g brazowego cukru</p><p>bialka z 2 jajek</p><p></p><p>Na krokant:</p><p>75g pralinu</p><p>30g migdalow</p><p>30g orzechow laskowych</p><p>30g mlecznej czekolady (uzylam gorzkiej)</p><p>20g biszkoptow podluznych (lady's fingers)</p><p></p><p>Na czekoladowy mus:</p><p>1/2 l smietanki kremowej</p><p>360g czekolady (uzylam 200g gorzkiej i 160g mlecznej)</p><p>150ml mleka</p><p></p><p></p><p>Przygotowanie ciasta-bazy:</p><p>Rozgrzac piec 175C.</p><p>Wymieszac w misce make, cukry, mielone migdaly. Ubic piane z bialek i delikatnie polaczyc z suchymi produktami. Mase wylozuc do wylozonej papierem do pieczenia blaszki (ja- tortownica 27cm).</p><p>Piec 10 min w 175C, potem 5 min w 150C.</p><p></p><p>Teraz pojemnik ze smietana umiescic w zamrazalniku (na ok 10-15 min)</p><p></p><p>Krokant:</p><p>rozdrobnic migadaly, orzechy i czekolade. Dodac pralin. Rozgniesc biszkopty i dodac do orzechow.</p><p>Wlozyc do rondla i podgrzewac z lyzka wody, mieszajac , az do rozpuszczenia czekolady (zacznie formowac sie kula). Lekko przestudzic i wylozyc rowno na ciescie migdalowym.</p><p></p><p>Mus:</p><p>Rozpuscic czekolade w mleku. Wystudzic. Dobrze ubic zmrozona smietanke. Dodac rozpuszczona czekolade (POWOLI!!! jak zaznaczyla Melmire). Calosc wlozyc na kolejne 10 min do zamrazalnika. Nastepnie wyjac i rozsmarowac na krokancie. Zostawic na noc.</p><p></p><p></p><p>Pozdrawiam wytrwalych i smacznego zycze!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 445813, member: 1142"] Deser sklada sie z trzech warstw, a potrzebne nam beda: Na ciasto migdalowe: 100g cukru pudru 75gmielonych migdalow 75g maki 50g brazowego cukru bialka z 2 jajek Na krokant: 75g pralinu 30g migdalow 30g orzechow laskowych 30g mlecznej czekolady (uzylam gorzkiej) 20g biszkoptow podluznych (lady's fingers) Na czekoladowy mus: 1/2 l smietanki kremowej 360g czekolady (uzylam 200g gorzkiej i 160g mlecznej) 150ml mleka Przygotowanie ciasta-bazy: Rozgrzac piec 175C. Wymieszac w misce make, cukry, mielone migdaly. Ubic piane z bialek i delikatnie polaczyc z suchymi produktami. Mase wylozuc do wylozonej papierem do pieczenia blaszki (ja- tortownica 27cm). Piec 10 min w 175C, potem 5 min w 150C. Teraz pojemnik ze smietana umiescic w zamrazalniku (na ok 10-15 min) Krokant: rozdrobnic migadaly, orzechy i czekolade. Dodac pralin. Rozgniesc biszkopty i dodac do orzechow. Wlozyc do rondla i podgrzewac z lyzka wody, mieszajac , az do rozpuszczenia czekolady (zacznie formowac sie kula). Lekko przestudzic i wylozyc rowno na ciescie migdalowym. Mus: Rozpuscic czekolade w mleku. Wystudzic. Dobrze ubic zmrozona smietanke. Dodac rozpuszczona czekolade (POWOLI!!! jak zaznaczyla Melmire). Calosc wlozyc na kolejne 10 min do zamrazalnika. Nastepnie wyjac i rozsmarowac na krokancie. Zostawic na noc. Pozdrawiam wytrwalych i smacznego zycze! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Trianon
Top
Bottom