Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Trianon
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="druid" data-source="post: 1661565" data-attributes="member: 3909"><p>Le trianon</p><p>&#8226; Biszkopt Dacquois: 2 krążki o średnicy 20 cm</p><p>- 100 g białek</p><p>- 100 g cukru</p><p>- 100 g mączki migdałowej</p><p>- 100 g cukru pudru</p><p>- 33 g mąki</p><p>- 10 g cukru pudru do podsypania</p><p></p><p>Ubijamy białka z cukrem. Cukier puder mieszamy z mączką migdałową i mąką. Dodajemy do ubitych białek i delikatnie mieszamy. Na papierze do pieczenia rysujemy dwa kregi o średnicy 20cm i szprycujemy workiem do szprycowania z okrągłą końcówką dwa spody, posypujemy cukrem pudrem i pieczemy ok. 15-20min w temp. 170st.C.</p><p>W rant o średnicy 20cm wkładamy jeden spód wierzchem do dołu.</p><p>Masa pralinowa:65gr. cukru, 50gr migdały, 50gr. orzechy laskowe,</p><p>90 gr. czekolada mleczna, rurki waflowe.</p><p>Na patelnię wykładamy orzechy z migdałami posypujemy cukrem i smażymy tak długo aż cukier zacznie się karmelizować. wylewamy mieszankę na papier do pieczenia albo matę silikonową. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie całość kruszymy na kawałki i blendujemy tak długo aż mieszanka puści olej. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz pokruszone rurki waflowe. Całość mieszamy i wykładamy na spód dacquois. Zostawiamy do zastygnięcia.</p><p>Mus czekoladowy: </p><p>150gr. czekolady deserowej</p><p>150gr. śmietany kremówki</p><p>300gr. śmietany kremówki ubitej</p><p>6gr. żelatyny</p><p>Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.</p><p>150gr. śmietany zagotować i zalać pokruszoną czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia.</p><p>Żelatynę rozpuścić i dodać do jeszcze ciepłej czekolady.</p><p>300gr. śmietany ubić i delikatnie wymieszać z ostudzoną czekoladą. Połowę wyłożyć na spód, przykryć drugim spodem i zasmarować resztą musu. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.</p><p>Polewa mirror czekoladowy:</p><p>145 g śmietanki</p><p>75 g wody</p><p>210 g cukru</p><p>70 g kakao</p><p>8 g żelatyny</p><p>- Namocz żelatynę w zimnej wodzie</p><p>- Zrób syrop doprowadzając wodę i cukier do wrzenia</p><p>- Do syropu dodaj kakao, dobrze wymieszaj, aby uzyskać jednolitą masę</p><p>- Zagotuj śmietankę, a następnie dodaj żelatynę. Wymieszaj, aby całkowicie rozpuścić żelatynę.</p><p></p><p>Na koniec dodaj śmietankę z żelatyną do syropu z kakaem.</p><p>- Wymieszaj glasaż unikając tworzenia się pęcherzyków powietrza. (Wskazówka: Aby usunąć pęcherzyki powietrza, umieść folię spożywczą na powierzchni masy, a następnie zdejmij ją)</p><p>- przejlej przez sito, by nie mieć grudek.</p><p>- Pozostawić do ostygnięcia i używać w temperaturze 35 ° C</p><p>Oblewamy nasz tort i dekorujemy według uznania.</p><p>Smacznego.</p><p>[ATTACH=full]99242[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="druid, post: 1661565, member: 3909"] Le trianon • Biszkopt Dacquois: 2 krążki o średnicy 20 cm - 100 g białek - 100 g cukru - 100 g mączki migdałowej - 100 g cukru pudru - 33 g mąki - 10 g cukru pudru do podsypania Ubijamy białka z cukrem. Cukier puder mieszamy z mączką migdałową i mąką. Dodajemy do ubitych białek i delikatnie mieszamy. Na papierze do pieczenia rysujemy dwa kregi o średnicy 20cm i szprycujemy workiem do szprycowania z okrągłą końcówką dwa spody, posypujemy cukrem pudrem i pieczemy ok. 15-20min w temp. 170st.C. W rant o średnicy 20cm wkładamy jeden spód wierzchem do dołu. Masa pralinowa:65gr. cukru, 50gr migdały, 50gr. orzechy laskowe, 90 gr. czekolada mleczna, rurki waflowe. Na patelnię wykładamy orzechy z migdałami posypujemy cukrem i smażymy tak długo aż cukier zacznie się karmelizować. wylewamy mieszankę na papier do pieczenia albo matę silikonową. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie całość kruszymy na kawałki i blendujemy tak długo aż mieszanka puści olej. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz pokruszone rurki waflowe. Całość mieszamy i wykładamy na spód dacquois. Zostawiamy do zastygnięcia. Mus czekoladowy: 150gr. czekolady deserowej 150gr. śmietany kremówki 300gr. śmietany kremówki ubitej 6gr. żelatyny Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 150gr. śmietany zagotować i zalać pokruszoną czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić i dodać do jeszcze ciepłej czekolady. 300gr. śmietany ubić i delikatnie wymieszać z ostudzoną czekoladą. Połowę wyłożyć na spód, przykryć drugim spodem i zasmarować resztą musu. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Polewa mirror czekoladowy: 145 g śmietanki 75 g wody 210 g cukru 70 g kakao 8 g żelatyny - Namocz żelatynę w zimnej wodzie - Zrób syrop doprowadzając wodę i cukier do wrzenia - Do syropu dodaj kakao, dobrze wymieszaj, aby uzyskać jednolitą masę - Zagotuj śmietankę, a następnie dodaj żelatynę. Wymieszaj, aby całkowicie rozpuścić żelatynę. Na koniec dodaj śmietankę z żelatyną do syropu z kakaem. - Wymieszaj glasaż unikając tworzenia się pęcherzyków powietrza. (Wskazówka: Aby usunąć pęcherzyki powietrza, umieść folię spożywczą na powierzchni masy, a następnie zdejmij ją) - przejlej przez sito, by nie mieć grudek. - Pozostawić do ostygnięcia i używać w temperaturze 35 ° C Oblewamy nasz tort i dekorujemy według uznania. Smacznego. [ATTACH=full]99242[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Trianon
Top
Bottom