Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Trufelkowe kulki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mała m." data-source="post: 1095724" data-attributes="member: 5770"><p>Są wynikiem mojej improwizacji. Nie spodziewałam się, że znikną w takim tempie. Na prawdę smaczne.</p><p></p><p>TRUFELKOWE KULKI</p><p></p><p>100 g czekolady gorzkiej (lub w dowolnej kombinacji z mleczną)</p><p>0,5 szkl. herbatników, wafli, dowolnych ciasteczek (słodkich oczywiście)</p><p>2 łyżki śmietany kremówki</p><p>1 łyżka masła</p><p>2 łyżki soku z pomarańczy</p><p>0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej</p><p>2 łyżki alkoholu dowolnego </p><p>ew. olejek zapachowy, np. migdałowy, śmietankowy</p><p>cukier puder do obtoczenia (lub wiórki kokosowe lub drobniutko posiekane orzechy)</p><p></p><p>Czekoladę posiekać i rozpuścić ze śmietanką i masłem. Lekko przestudzić, dodać pozostałe składniki, schłodzić w lodówce (ok. 2 godzin) i formować kulki dowolnej wielkości (lepiej mniejsze, bo lepiej się trzymają). Obtoczyć w cukrze pudrze i znów schłodzić. Przechowywać w lodówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mała m., post: 1095724, member: 5770"] Są wynikiem mojej improwizacji. Nie spodziewałam się, że znikną w takim tempie. Na prawdę smaczne. TRUFELKOWE KULKI 100 g czekolady gorzkiej (lub w dowolnej kombinacji z mleczną) 0,5 szkl. herbatników, wafli, dowolnych ciasteczek (słodkich oczywiście) 2 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka masła 2 łyżki soku z pomarańczy 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki alkoholu dowolnego ew. olejek zapachowy, np. migdałowy, śmietankowy cukier puder do obtoczenia (lub wiórki kokosowe lub drobniutko posiekane orzechy) Czekoladę posiekać i rozpuścić ze śmietanką i masłem. Lekko przestudzić, dodać pozostałe składniki, schłodzić w lodówce (ok. 2 godzin) i formować kulki dowolnej wielkości (lepiej mniejsze, bo lepiej się trzymają). Obtoczyć w cukrze pudrze i znów schłodzić. Przechowywać w lodówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Trufelkowe kulki
Bottom