- Cze 10, 2010
- 113
- 0
- 0
Powstały wczoraj, na szybko, z tego co było pod ręką
Rozeszły się dziś w ciągu godziny
Składniki( 23 duże trufle)
* 100g zmielonych orzechów włoskich
* 2/3 tabliczki mlecznej czekolady
* 1/3 tabliczki deserowej czekolady
* łyżeczka cukru
* 2 opakowania herbatników, zmielonych ( plus 1/2 opakowania na obtoczenie)
* 1/3 kostki masła
Masło rozpuszczamy razem z czekoladami i cukrem, dodajemy do nich orzechy, herbatniki i wszystko porządnie mieszamy. Z masy formujemy kuleczki, obtaczamy w zmielonych herbatnikach i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (ja zostawiłam je na noc).
Smacznego


Składniki( 23 duże trufle)
* 100g zmielonych orzechów włoskich
* 2/3 tabliczki mlecznej czekolady
* 1/3 tabliczki deserowej czekolady
* łyżeczka cukru
* 2 opakowania herbatników, zmielonych ( plus 1/2 opakowania na obtoczenie)
* 1/3 kostki masła
Masło rozpuszczamy razem z czekoladami i cukrem, dodajemy do nich orzechy, herbatniki i wszystko porządnie mieszamy. Z masy formujemy kuleczki, obtaczamy w zmielonych herbatnikach i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (ja zostawiłam je na noc).
Smacznego

