Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Truskawki pod ciastem Agnieszki Kręglickiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yoanka" data-source="post: 529858" data-attributes="member: 1748"><p>[ATTACH=full]13324[/ATTACH]</p><p>Składniki:</p><p>- 500 g truskawek</p><p>- 100 g masła</p><p>- 100 g cukru</p><p>- 200 g mąki</p><p>- 2 jaja</p><p>- 2 łyżki mleka</p><p>- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>- kieliszek nalewki lub likieru</p><p>- łyżka cukru do truskawek</p><p>- szczypta soli </p><p></p><p>Sposób przyrządzania:</p><p></p><p>Truskawki pokroić na pół, wrzucić do żaroodpornego naczynia, posypać cukrem i skropić nalewką żurawinową, odstawić. Proszek do pieczenia i sól wymieszać z mąką. Cukier zmiksować z masłem. Do masła dodać mąkę, jaja i mleko, wymieszać, nie wyrabiać. Wyłożyć ciasto na truskawki, wstawić na 30 minut do piekarnika 200 C. Podawać na gorąco.</p><p></p><p>Źródło: <a href="http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,25195027,P_KOBIETA_PRZEPISY.html" target="_blank">http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,...A_PRZEPISY.html</a></p><p></p><p>Moja uwagi: piekłam dłużej, aż do zrumienienia góry, bo po 30 minutach ciasto było jeszcze surowe. Wystarczy sprawdzać patyczkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yoanka, post: 529858, member: 1748"] [ATTACH=full]13324[/ATTACH] Składniki: - 500 g truskawek - 100 g masła - 100 g cukru - 200 g mąki - 2 jaja - 2 łyżki mleka - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - kieliszek nalewki lub likieru - łyżka cukru do truskawek - szczypta soli Sposób przyrządzania: Truskawki pokroić na pół, wrzucić do żaroodpornego naczynia, posypać cukrem i skropić nalewką żurawinową, odstawić. Proszek do pieczenia i sól wymieszać z mąką. Cukier zmiksować z masłem. Do masła dodać mąkę, jaja i mleko, wymieszać, nie wyrabiać. Wyłożyć ciasto na truskawki, wstawić na 30 minut do piekarnika 200 C. Podawać na gorąco. Źródło: [URL="http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,25195027,P_KOBIETA_PRZEPISY.html"]http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,...A_PRZEPISY.html[/URL] Moja uwagi: piekłam dłużej, aż do zrumienienia góry, bo po 30 minutach ciasto było jeszcze surowe. Wystarczy sprawdzać patyczkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Truskawki pod ciastem Agnieszki Kręglickiej
Top
Bottom