Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Truskawki w czerwonym winie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 860796" data-attributes="member: 10341"><p>Truskawki tak przyrządzone są doskonałe, tylko trzeba na nie trochę poczekać. Przepis z miesięcznika &quot;Kuchnia&quot; - dla cierpliwych. Ponieważ nie pijam alkoholu przed południem, więc z wykończeniem sosu i konsumpcją poczekałam do popołudnia i miałam wspaniały deser. Proporcje dla 4 osób. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p>60 dkg truskawek</p><p>400 ml wytrawnego czerwonego wina (ja brałam półwytrawne)</p><p>10 dkg cukru</p><p></p><p>Umyte, oczyszczone i doskonale osączone truskawki zalewamy winem z cukrem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie wino zlewamy z truskawek do garnuszka i gotujemy, aż co najmniej połowa płynu odparuje. Ciepłym sosem polewamy truskawki i podajemy. Proste i doskonałe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 860796, member: 10341"] Truskawki tak przyrządzone są doskonałe, tylko trzeba na nie trochę poczekać. Przepis z miesięcznika "Kuchnia" - dla cierpliwych. Ponieważ nie pijam alkoholu przed południem, więc z wykończeniem sosu i konsumpcją poczekałam do popołudnia i miałam wspaniały deser. Proporcje dla 4 osób. [B]Składniki[/B] 60 dkg truskawek 400 ml wytrawnego czerwonego wina (ja brałam półwytrawne) 10 dkg cukru Umyte, oczyszczone i doskonale osączone truskawki zalewamy winem z cukrem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie wino zlewamy z truskawek do garnuszka i gotujemy, aż co najmniej połowa płynu odparuje. Ciepłym sosem polewamy truskawki i podajemy. Proste i doskonałe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Truskawki w czerwonym winie
Top
Bottom