Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Truskawkowa bomba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kasiekes" data-source="post: 1449088" data-attributes="member: 32061"><p>Składniki:</p><p>450 g jogurtu naturalnego</p><p>Szklanka schłodzonej kremówki</p><p>&#189; szklanki mleka</p><p>3 łyżki żelatyny</p><p>&#189; szklanki cukru pudru</p><p>250 g truskawek</p><p>Kilka okrągłych biszkoptów, 2 łyżeczki startej czekolady</p><p></p><p></p><p>Średniej wielkości miskę wyłożyć dokładnie folią spożywczą.</p><p>Żelatynę namoczyć w mleku i rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki opłukać i osuszyć, większość pokroić w kostkę, część przekroić na pół. Miskę wyłożyć folią spożywczą. Połówkami wyłożyć dno miski. Jogurt wymieszać z żelatyną i ubitą kremówką, następnie dodać truskawki i delikatnie wymieszać. Ostrożnie przełożyć masę do miski. Odstawić do lodówki na 10 minut, po tym czasie ułożyć na masie biszkopty. Ponownie wstawić do lodówki, na co najmniej 5 godzin. Sernik przełożyć na talerz, oprószyć wiórkami z czekolady.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]83945[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kasiekes, post: 1449088, member: 32061"] Składniki: 450 g jogurtu naturalnego Szklanka schłodzonej kremówki ½ szklanki mleka 3 łyżki żelatyny ½ szklanki cukru pudru 250 g truskawek Kilka okrągłych biszkoptów, 2 łyżeczki startej czekolady Średniej wielkości miskę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. Żelatynę namoczyć w mleku i rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki opłukać i osuszyć, większość pokroić w kostkę, część przekroić na pół. Miskę wyłożyć folią spożywczą. Połówkami wyłożyć dno miski. Jogurt wymieszać z żelatyną i ubitą kremówką, następnie dodać truskawki i delikatnie wymieszać. Ostrożnie przełożyć masę do miski. Odstawić do lodówki na 10 minut, po tym czasie ułożyć na masie biszkopty. Ponownie wstawić do lodówki, na co najmniej 5 godzin. Sernik przełożyć na talerz, oprószyć wiórkami z czekolady. [ATTACH=full]83945[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Truskawkowa bomba
Top
Bottom