Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Truskawkowa pokusa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 992188" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pod tym uwodzicielskim tytułem znalazlam w dodatku do miesięcznika &quot;Moje Gotowanie&quot;. Postanowiłam sprawdzić ile warta jest ta pokusa. Na pewno zachodu na jej przygotownie, bo smakuje wyśmienicie. Składniki dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki </strong></p><p><strong></strong>po garści liści 3 różnych sałat (wzięłam zieloną kędzierzawą, radicchio i trochę rukoli)</p><p>25 dkg truskawek</p><p>30 dkg sera feta (miałam tylko 20 dkg)</p><p>5 łyżek oliwy</p><p>3 łyżki octu balsamicznego</p><p>sól, pieprz</p><p>liście świeżej bazylii (kilka liści)</p><p></p><p>Sałaty należy umyć i dokładnie osuszyć. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, osuszyć - większe pokroić na połówki i ćwiartki. Ser pokroić w kostkę. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii. Na półmisku układamy kolorowe sałaty ( ja je trochę porwałam na mniejsze kawałki), pokrojone truskawki i kostki sera. Wszystko polewamy sosem i lekko mieszamy. Podaje się zaraz po przyrządzeniu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 992188, member: 10341"] Przepis pod tym uwodzicielskim tytułem znalazlam w dodatku do miesięcznika "Moje Gotowanie". Postanowiłam sprawdzić ile warta jest ta pokusa. Na pewno zachodu na jej przygotownie, bo smakuje wyśmienicie. Składniki dla 4 osób. [B]Składniki [/B]po garści liści 3 różnych sałat (wzięłam zieloną kędzierzawą, radicchio i trochę rukoli) 25 dkg truskawek 30 dkg sera feta (miałam tylko 20 dkg) 5 łyżek oliwy 3 łyżki octu balsamicznego sól, pieprz liście świeżej bazylii (kilka liści) Sałaty należy umyć i dokładnie osuszyć. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, osuszyć - większe pokroić na połówki i ćwiartki. Ser pokroić w kostkę. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii. Na półmisku układamy kolorowe sałaty ( ja je trochę porwałam na mniejsze kawałki), pokrojone truskawki i kostki sera. Wszystko polewamy sosem i lekko mieszamy. Podaje się zaraz po przyrządzeniu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Truskawkowa pokusa
Bottom