Truskawkowa rozkosz
Składniki na spód:
*duże opakowanie petitków
*3 łyżki dobrego kakao
*3 łyżki cukru
*200 g margaryny Kasi
*łyżka wody
Do rondelka wlewamy wodę i wrzucamy margarynę. Na małym ogniu rozpuszczamy tłuszcz i dosypujemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia. Dosypujemy kakao i dokładnie rozprowadzamy.
Gdy lekko przestygnie cała masa, dosypujemy pokruszone petitki. i drewnianą łyżka delikatnie łączymy całość.
Wykładamy do natłuszczonej wcześniej tortownicy i uklepujemy by zakrył się nam cały spód (ja używałam tortownicy o średnicy 24 cm).
Wstawiamy do lodówki.
Składniki na mus:
*2 litry musu truskawkowego
*1/2 litra gęstej śmietany (ja dałam 18%)
*cukier - do smaku, ilość zależna od słodkości truskawek
*opakowanie żelatyny (na 2,5 litra płynu)
Mus truskawkowy miksujemy ze śmietaną i cukrem.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (pół kubka wody) i studzimy.
Dolewamy (miksując) do truskawek i wylewamy całość do tortownicy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż stężeje.
Składniki na polewę:
*opakowanie kinder Chocolate
*łyżka masła
Mały rondelek wstawiamy nad kąpiel wodną. Dajemy masło, lekko roztapiamy i wrzucamy czekoladki, mieszamy energicznie, aż masa stanie się jednolita, nie dopuszczając do wrzenia.
Gotową polewą od razu polewamy stężały torcik i wstawiamy z powrotem do lodówki.
edit:
Składniki na spód:
*duże opakowanie petitków
*3 łyżki dobrego kakao
*3 łyżki cukru
*200 g margaryny Kasi
*łyżka wody
Do rondelka wlewamy wodę i wrzucamy margarynę. Na małym ogniu rozpuszczamy tłuszcz i dosypujemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia. Dosypujemy kakao i dokładnie rozprowadzamy.
Gdy lekko przestygnie cała masa, dosypujemy pokruszone petitki. i drewnianą łyżka delikatnie łączymy całość.
Wykładamy do natłuszczonej wcześniej tortownicy i uklepujemy by zakrył się nam cały spód (ja używałam tortownicy o średnicy 24 cm).
Wstawiamy do lodówki.
Składniki na mus:
*2 litry musu truskawkowego
*1/2 litra gęstej śmietany (ja dałam 18%)
*cukier - do smaku, ilość zależna od słodkości truskawek
*opakowanie żelatyny (na 2,5 litra płynu)
Mus truskawkowy miksujemy ze śmietaną i cukrem.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (pół kubka wody) i studzimy.
Dolewamy (miksując) do truskawek i wylewamy całość do tortownicy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż stężeje.
Składniki na polewę:
*opakowanie kinder Chocolate
*łyżka masła
Mały rondelek wstawiamy nad kąpiel wodną. Dajemy masło, lekko roztapiamy i wrzucamy czekoladki, mieszamy energicznie, aż masa stanie się jednolita, nie dopuszczając do wrzenia.
Gotową polewą od razu polewamy stężały torcik i wstawiamy z powrotem do lodówki.
edit:


Ostatnią edycję dokonał moderator: