- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
na prosbe "truskawkujacych" wlasnie dziewczyn wpisuje:
70ml octu z bialego wina (ale mysle sobie, ze z czerwonego tez bedzie niezly, a moze nawet z octu truskawkowego lub pysznego malinowego/jezynowego, balsamico tudziez)
120ml oleju kukurydzianego
50ml oliwy z oliwek extra virgin
30g musztary pelnoziarnistej
70g truskawek, wzielam dojrzale i slodkie
Wrzucilam wszystko do blendera i zblendowalam na gladka emulsje. Przelalam do pojemnika i schlodzilam dobrze przed uzyciem. Mozna w zamknietym naczyniu przechowywac w lodowce do 3 dni. Odrobina pieprzu, soli nie zaszkodzi.
Autorem przepisu jest Chef John Campbell.
70ml octu z bialego wina (ale mysle sobie, ze z czerwonego tez bedzie niezly, a moze nawet z octu truskawkowego lub pysznego malinowego/jezynowego, balsamico tudziez)
120ml oleju kukurydzianego
50ml oliwy z oliwek extra virgin
30g musztary pelnoziarnistej
70g truskawek, wzielam dojrzale i slodkie
Wrzucilam wszystko do blendera i zblendowalam na gladka emulsje. Przelalam do pojemnika i schlodzilam dobrze przed uzyciem. Mozna w zamknietym naczyniu przechowywac w lodowce do 3 dni. Odrobina pieprzu, soli nie zaszkodzi.
Autorem przepisu jest Chef John Campbell.
Ostatnią edycję dokonał moderator: