Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Truskawkowy torcik jogurtowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zauberi" data-source="post: 1303250" data-attributes="member: 23623"><p>Biszkopt z 3 jajek lub gotowe biszkopty</p><p></p><p>Krem jogurtowy:</p><p></p><p> 800 g jogurtu naturalnego,</p><p> 1 szklanka cukru pudru,</p><p> 200 g masła,</p><p> 10 łyżeczek żelatyny,</p><p> ok. 700 g truskawek,</p><p> 2 galaretki truskawkowe</p><p></p><p></p><p>Na spód tortownicy (21-23 cm) wykładamy biszkopt. Układamy warstwę truskawek przekrojonych na pół.</p><p></p><p>Masa jogurtowa: miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysty krem, ciągle ucierając wlewamy powoli jogurt*. Żelatynę namaczamy w pół szklanki zimnej wody. Dodajemy odrobinę wody a następnie podgrzewamy do rozpuszczenia, lekko studzimy. Wlewamy cienkim strumieniem do masy jogurtowej ciągle mieszając. Lekko stężałą masą zalewamy spód. Do środka wrzucamy truskawki przekrojone na pół. Wstawiamy do lodówki do stężenia.</p><p></p><p>Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody. Studzimy. Lekko tężejące wlewamy na wierzch masy jogurtowej. Wstawiamy do lodówki na minimum 3-4 godziny.</p><p></p><p>*W tym momencie masa mi się zwarzyła - w takiej sytuacji polecam sprawdzony sposób. Naczynie z masą ze zwarzonym kremem wstawiam do naczynia z gorącą wodą i podgrzewam na parze cały czas mieszając aż masa stanie się jednolita. Chłodzę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zauberi, post: 1303250, member: 23623"] Biszkopt z 3 jajek lub gotowe biszkopty Krem jogurtowy: 800 g jogurtu naturalnego, 1 szklanka cukru pudru, 200 g masła, 10 łyżeczek żelatyny, ok. 700 g truskawek, 2 galaretki truskawkowe Na spód tortownicy (21-23 cm) wykładamy biszkopt. Układamy warstwę truskawek przekrojonych na pół. Masa jogurtowa: miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysty krem, ciągle ucierając wlewamy powoli jogurt*. Żelatynę namaczamy w pół szklanki zimnej wody. Dodajemy odrobinę wody a następnie podgrzewamy do rozpuszczenia, lekko studzimy. Wlewamy cienkim strumieniem do masy jogurtowej ciągle mieszając. Lekko stężałą masą zalewamy spód. Do środka wrzucamy truskawki przekrojone na pół. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody. Studzimy. Lekko tężejące wlewamy na wierzch masy jogurtowej. Wstawiamy do lodówki na minimum 3-4 godziny. *W tym momencie masa mi się zwarzyła - w takiej sytuacji polecam sprawdzony sposób. Naczynie z masą ze zwarzonym kremem wstawiam do naczynia z gorącą wodą i podgrzewam na parze cały czas mieszając aż masa stanie się jednolita. Chłodzę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Truskawkowy torcik jogurtowy
Top
Bottom