Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Trzy Czekolady, tort musowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maraa" data-source="post: 1747508" data-attributes="member: 8429"><p>Najczęściej robię polewę z dodatkiem kakao, bardzo podobną do tej, którą podlinkowała Joanna. Wpiszę tutaj, może przepis się przyda.</p><p></p><p>Polewa lustrzana</p><p></p><p>210 g cukru</p><p>75 g wody</p><p>70 g kakao</p><p>145 g śmietanki 30%</p><p>8 g żelatyny</p><p>40 g zimnej wody do żelatyny</p><p></p><p>Żelatynę wsypać do zimnej wody, wymieszać i wstawić na 15 minut do lodówki, do napęcznienia. Śmietankę podgrzać na małym ogniu. W tym samym czasie, w drugim rondelku, zagotować wodę z cukrem. Gdy temperatura osiągnie</p><p>103 st.C zdjąć z palnika, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Następnie wlać gorącą śmietankę i napęczniałą żelatynę, wymieszać. Polewę przelać przez sitko, żeby pozbyć się ewentualnych grudek. Przykryć folią spożywczą w kontakcie. Używać w temperaturze 35 st.</p><p>Polewę można przechowywać w lodówce do dziesięciu dni, a w zamrażarce do trzech miesięcy. Najlepiej przelać do małego pojemnika, przykryć folią w kontakcie i dodatkowo założyć pokrywkę. Rozmrażamy zawsze w lodówce, pogrzawamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy zamrożony deser.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maraa, post: 1747508, member: 8429"] Najczęściej robię polewę z dodatkiem kakao, bardzo podobną do tej, którą podlinkowała Joanna. Wpiszę tutaj, może przepis się przyda. Polewa lustrzana 210 g cukru 75 g wody 70 g kakao 145 g śmietanki 30% 8 g żelatyny 40 g zimnej wody do żelatyny Żelatynę wsypać do zimnej wody, wymieszać i wstawić na 15 minut do lodówki, do napęcznienia. Śmietankę podgrzać na małym ogniu. W tym samym czasie, w drugim rondelku, zagotować wodę z cukrem. Gdy temperatura osiągnie 103 st.C zdjąć z palnika, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Następnie wlać gorącą śmietankę i napęczniałą żelatynę, wymieszać. Polewę przelać przez sitko, żeby pozbyć się ewentualnych grudek. Przykryć folią spożywczą w kontakcie. Używać w temperaturze 35 st. Polewę można przechowywać w lodówce do dziesięciu dni, a w zamrażarce do trzech miesięcy. Najlepiej przelać do małego pojemnika, przykryć folią w kontakcie i dodatkowo założyć pokrywkę. Rozmrażamy zawsze w lodówce, pogrzawamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy zamrożony deser. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Trzy Czekolady, tort musowy
Top
Bottom