Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Trzy Pijane Fasolki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 435602" data-attributes="member: 1142"><p>Po 75 g flageolet, czerwonej i cieciezycy (moczonej przez noc i odcedzonej)</p><p>1 cebula, obrana, pieknie ozdobiona 6 gozdzikami</p><p>kilka galazek swiezej pietruszki zielonej i galazka swiezego tymianku</p><p>1 lisc laurowy</p><p>1zabek czosnku, obrany</p><p>25g rukoli (oderwac lodyzki)</p><p>1/2 sredniej czerwonej cebulki, cienko pokrojonej w talarki</p><p>2 lyzki posiekanej zielonej pietruszki</p><p></p><p>Deassing:</p><p>1 lyzke cydru wytrawnego</p><p>2 zabki czosnku, obrane</p><p>1 czubata lyzeczka mustard powder</p><p>2 lyzki octu winnego (czarwonego lub bialego)</p><p>100ml przedniej oliwy z oliwek</p><p>sol i swiezo mielony pieprz</p><p></p><p>Fasolki wlozyc do garnka razem z cebula, pietruszka, tymiankiem, czosnkiem i zielem.</p><p>Zalac woda i gotowac oostro przez 10 min, potem delikatnie przez 1 1/4- 1 1/2 godziny. Ciecierzyce ugotowac w ten sam sposob lecz osobno, 1 1/2-2 godz.</p><p></p><p>Dressing:</p><p>zmiazdzyc czosneki rozetrzec go z sola w mozdziezu, dodac mustar powder, troche pieprzu, ocet, cydr, oliwe. Wszystko dobrze wymieszac. Doprawic jeszcze do smaku. Odsaczyc ugotowane fasolki i ciecierzyce, i cieple jeszcze wymieszac z sosem. Zostawic na godzine. W naczyniu ulozyc na dnie 3/4 rukoli, na to fasolke z sosem, potem krazki cebulki, pietruszka, i tu i tam liscie rukoli...</p><p>Smacznego zycze!</p><p></p><p>przepis pochodzi z Delia's Vegetarian Collection</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 435602, member: 1142"] Po 75 g flageolet, czerwonej i cieciezycy (moczonej przez noc i odcedzonej) 1 cebula, obrana, pieknie ozdobiona 6 gozdzikami kilka galazek swiezej pietruszki zielonej i galazka swiezego tymianku 1 lisc laurowy 1zabek czosnku, obrany 25g rukoli (oderwac lodyzki) 1/2 sredniej czerwonej cebulki, cienko pokrojonej w talarki 2 lyzki posiekanej zielonej pietruszki Deassing: 1 lyzke cydru wytrawnego 2 zabki czosnku, obrane 1 czubata lyzeczka mustard powder 2 lyzki octu winnego (czarwonego lub bialego) 100ml przedniej oliwy z oliwek sol i swiezo mielony pieprz Fasolki wlozyc do garnka razem z cebula, pietruszka, tymiankiem, czosnkiem i zielem. Zalac woda i gotowac oostro przez 10 min, potem delikatnie przez 1 1/4- 1 1/2 godziny. Ciecierzyce ugotowac w ten sam sposob lecz osobno, 1 1/2-2 godz. Dressing: zmiazdzyc czosneki rozetrzec go z sola w mozdziezu, dodac mustar powder, troche pieprzu, ocet, cydr, oliwe. Wszystko dobrze wymieszac. Doprawic jeszcze do smaku. Odsaczyc ugotowane fasolki i ciecierzyce, i cieple jeszcze wymieszac z sosem. Zostawic na godzine. W naczyniu ulozyc na dnie 3/4 rukoli, na to fasolke z sosem, potem krazki cebulki, pietruszka, i tu i tam liscie rukoli... Smacznego zycze! przepis pochodzi z Delia's Vegetarian Collection [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Trzy Pijane Fasolki
Top
Bottom