Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tulipan
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kasik" data-source="post: 956725" data-attributes="member: 1102"><p>TULIPAN</p><p></p><p>6 jajek</p><p>2 szkl.mąki</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>6 łyżek oleju</p><p>1 margaryna Kasia</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 cukier wanil.</p><p></p><p>Kasię utrzeć z cukrami i żółtkami,dodać olej,mąkę z proszkiem i na koniec pianę z białek.Dobrze wymieszać.</p><p>Ciasto podzielic na 4 części.</p><p>1.do pierwszej dodać 1/3 szkl.suchego maku</p><p>2.do drugiej 1/3 szkl.wiórków kokosowych</p><p>3. do trzeciej 2 łyżki kakao</p><p>4.do czwartej 1 kisiel czerwony</p><p></p><p>Ciasto jest gęste więc da się wykładać łyżką na blachę wzdłuż dłuższego brzegu.Wykładam paski z kolejnych kolorów.</p><p></p><p>Ja układam</p><p></p><p>K M C B</p><p></p><p>czyli <strong>k</strong>akao,<strong>m</strong>akowe,<strong>c</strong>zerwone,<strong>b</strong>iałe-kokosowe.</p><p></p><p>Piec ok.40-50 min w temp.180 stopni</p><p></p><p></p><p>Po upieczeniu przekrawamy na pół i smarujemy dowolnym kremem(u mnie budyniowy)lub nutellą lub marmoladą różaną czy inną.Tak samo wierzch smarujemy kremem,lub marmoladą,dowolnie dekorujemy.</p><p>Tą górną część układamy odwrotnie do dolnej,czyli ją obracamy o 180 stopni do dolnej by kolory się nie pokrywały.</p><p></p><p>Czyli tak:</p><p>B C M K</p><p>K M C B</p><p></p><p>Robię na blasze o wym.35 cm na 23 cm</p><p></p><p>Mam bardzo nieudane zdjęcie,ale przymierzam się znów je upiec wiec wkleję jak tylko będę miała nową fotkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasik, post: 956725, member: 1102"] TULIPAN 6 jajek 2 szkl.mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju 1 margaryna Kasia 1 szklanka cukru 1 cukier wanil. Kasię utrzeć z cukrami i żółtkami,dodać olej,mąkę z proszkiem i na koniec pianę z białek.Dobrze wymieszać. Ciasto podzielic na 4 części. 1.do pierwszej dodać 1/3 szkl.suchego maku 2.do drugiej 1/3 szkl.wiórków kokosowych 3. do trzeciej 2 łyżki kakao 4.do czwartej 1 kisiel czerwony Ciasto jest gęste więc da się wykładać łyżką na blachę wzdłuż dłuższego brzegu.Wykładam paski z kolejnych kolorów. Ja układam K M C B czyli [B]k[/B]akao,[B]m[/B]akowe,[B]c[/B]zerwone,[B]b[/B]iałe-kokosowe. Piec ok.40-50 min w temp.180 stopni Po upieczeniu przekrawamy na pół i smarujemy dowolnym kremem(u mnie budyniowy)lub nutellą lub marmoladą różaną czy inną.Tak samo wierzch smarujemy kremem,lub marmoladą,dowolnie dekorujemy. Tą górną część układamy odwrotnie do dolnej,czyli ją obracamy o 180 stopni do dolnej by kolory się nie pokrywały. Czyli tak: B C M K K M C B Robię na blasze o wym.35 cm na 23 cm Mam bardzo nieudane zdjęcie,ale przymierzam się znów je upiec wiec wkleję jak tylko będę miała nową fotkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tulipan
Bottom