Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tulski piernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1598747" data-attributes="member: 1024"><p>Bardzo przyjemny przepis, świetne, plastyczne ciasto. Zmniejszyłam ilość cukru do 1/2 szklanki, ale za to dałam 4 czubate łyżki płynnego miodu. </p><p>Zrobiłam tak samo jak Janka - podgrzałam cukier z miodem, korzeniami i masłem, a potem nie czekając nawet na ostudzenie, dodałam jajka i pozostale składniki.</p><p>Weszły mi dokładnie 3 szklanki mąki orkiszowej z Gdańskich Młynów. Ciasto wałkowałam jeszcze ciepłe na papierze do pieczenia, nie podsypywałam mąką, nic mi się nie rwało. Na warstwę domowych powideł śliwkowych (bez cukru) sypnęłam drobno pokrojone orzechy włoskie. Zapowiada się pysznie. Piekłam 23 minuty w 175 stopniach i na gorąco polukrowałam lukrem koniakowo - mirabelkowym.</p><p></p><p>[ATTACH=full]94021[/ATTACH]</p><p></p><p>EDIT:</p><p>Bardzo smaczny, mięciutki i pulchny, wchodzi do stałego repertuaru.</p><p>Po wystudzeniu pokroiłam jak każdą krajankę i zapakowałam do puszek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1598747, member: 1024"] Bardzo przyjemny przepis, świetne, plastyczne ciasto. Zmniejszyłam ilość cukru do 1/2 szklanki, ale za to dałam 4 czubate łyżki płynnego miodu. Zrobiłam tak samo jak Janka - podgrzałam cukier z miodem, korzeniami i masłem, a potem nie czekając nawet na ostudzenie, dodałam jajka i pozostale składniki. Weszły mi dokładnie 3 szklanki mąki orkiszowej z Gdańskich Młynów. Ciasto wałkowałam jeszcze ciepłe na papierze do pieczenia, nie podsypywałam mąką, nic mi się nie rwało. Na warstwę domowych powideł śliwkowych (bez cukru) sypnęłam drobno pokrojone orzechy włoskie. Zapowiada się pysznie. Piekłam 23 minuty w 175 stopniach i na gorąco polukrowałam lukrem koniakowo - mirabelkowym. [ATTACH=full]94021[/ATTACH] EDIT: Bardzo smaczny, mięciutki i pulchny, wchodzi do stałego repertuaru. Po wystudzeniu pokroiłam jak każdą krajankę i zapakowałam do puszek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tulski piernik
Top
Bottom