Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tuna Melt, czyli kanapka z tuńczykiem na ciepło*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1468340" data-attributes="member: 2721"><p><a href="http://foodwishes.blogspot.com/2013/01/the-tuna-melt-open-face-insert-hypocrisy.html" target="_blank">Tuna Melt</a>: banalnie proste, genialnie smaczne - kanapka z tuńczykiem na ciepło. Dlaczego banalnie proste? Bo wymaga jedynie zapieczenia sałatki z tuńczyka na ulubionym pieczywie. Ponadto bardzo łatwo jest dostosować i doprawić sałatkę wg własnego smaku. Mniej pikantnie? Bardziej? Więcej dodatków? Nic prostszego!</p><p></p><p>[ATTACH=full]85476[/ATTACH]</p><p></p><p>1 puszka tuńczyka w oleju</p><p>3 łyżki siekanego szczypiorku</p><p>1-2 łyżki kaparów</p><p>1 łyżeczka ostrego sosu chili</p><p>2 łyżki majonezu</p><p>1 łyżka startego żółtego sera</p><p></p><p>starty żółty ser do posypania kanapek (może dodać także startą mozzarellę)</p><p>kromki ulubionego pieczywa</p><p></p><p>Z podanych składników przygotowujemy sałatkę (pastę) tuńczykową. Doprawiamy do smaku ewentualnie solą/pieprzem. Sałatkę układamy na kromkach pieczywa, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż ser się rozpuści i będzie złoty, a brzegi pieczywa rumiane. Ser na kanapce oprószyłam dodatkowo pieprzem cayenne.</p><p>Podajemy na ciepło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1468340, member: 2721"] [URL="http://foodwishes.blogspot.com/2013/01/the-tuna-melt-open-face-insert-hypocrisy.html"]Tuna Melt[/URL]: banalnie proste, genialnie smaczne - kanapka z tuńczykiem na ciepło. Dlaczego banalnie proste? Bo wymaga jedynie zapieczenia sałatki z tuńczyka na ulubionym pieczywie. Ponadto bardzo łatwo jest dostosować i doprawić sałatkę wg własnego smaku. Mniej pikantnie? Bardziej? Więcej dodatków? Nic prostszego! [ATTACH=full]85476[/ATTACH] 1 puszka tuńczyka w oleju 3 łyżki siekanego szczypiorku 1-2 łyżki kaparów 1 łyżeczka ostrego sosu chili 2 łyżki majonezu 1 łyżka startego żółtego sera starty żółty ser do posypania kanapek (może dodać także startą mozzarellę) kromki ulubionego pieczywa Z podanych składników przygotowujemy sałatkę (pastę) tuńczykową. Doprawiamy do smaku ewentualnie solą/pieprzem. Sałatkę układamy na kromkach pieczywa, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż ser się rozpuści i będzie złoty, a brzegi pieczywa rumiane. Ser na kanapce oprószyłam dodatkowo pieprzem cayenne. Podajemy na ciepło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tuna Melt, czyli kanapka z tuńczykiem na ciepło*
Top
Bottom