Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tunczyk z sosem Sashimi*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="melmire" data-source="post: 66673" data-attributes="member: 130"><p>Skladniki :</p><p> *filet z tunczyka ( w kazdym razie ladny kawalek bez osci) bialy lub czerwony</p><p>*lyzka sosu ostrygowego</p><p>*musztarda wasabi ilosc sluszna, acz nie przesadna</p><p>*sos sojowy</p><p>* mieszanka pieprzow (bialy, czarny, czerwony)</p><p>*szczypiorek</p><p>*oliwa</p><p></p><p></p><p>Sos : </p><p>W miseczce wymieszac Wasabi (ja mam w tubce, dalam tak ze 2 cm)+sos ostrygowy+troche oliwy. Rozcienczyc nieco sosem sojowym.</p><p>Opcjonalnie mozna dodac zabek czosnku, ja nie probowalam.</p><p>No i dodac do sosu szczypiorek.</p><p></p><p>Ryba:</p><p>Tunczyka lekko posolic (albo i nie, bo sos bedzie slony!), obtoczyc w pokruszonych pieprzach (albo jak ma sie je w mlynku, to dobrze popieprzyc).</p><p>Usmazyc na goracej patelni niezbyt dlugo , tak ze 2-3 minuty, zalezy od grubosci kawalka.</p><p></p><p>Wersja 1 - posmarowac tunczyka sosem</p><p>Wersja 2 - maczac kawalki tunczyka w sosie</p><p></p><p>Podawac z ryzem i surowka z kapusty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melmire, post: 66673, member: 130"] Skladniki : *filet z tunczyka ( w kazdym razie ladny kawalek bez osci) bialy lub czerwony *lyzka sosu ostrygowego *musztarda wasabi ilosc sluszna, acz nie przesadna *sos sojowy * mieszanka pieprzow (bialy, czarny, czerwony) *szczypiorek *oliwa Sos : W miseczce wymieszac Wasabi (ja mam w tubce, dalam tak ze 2 cm)+sos ostrygowy+troche oliwy. Rozcienczyc nieco sosem sojowym. Opcjonalnie mozna dodac zabek czosnku, ja nie probowalam. No i dodac do sosu szczypiorek. Ryba: Tunczyka lekko posolic (albo i nie, bo sos bedzie slony!), obtoczyc w pokruszonych pieprzach (albo jak ma sie je w mlynku, to dobrze popieprzyc). Usmazyc na goracej patelni niezbyt dlugo , tak ze 2-3 minuty, zalezy od grubosci kawalka. Wersja 1 - posmarowac tunczyka sosem Wersja 2 - maczac kawalki tunczyka w sosie Podawac z ryzem i surowka z kapusty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tunczyk z sosem Sashimi*
Top
Bottom