Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Tunczykowo-sardynkowa salatka kanapkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1575033" data-attributes="member: 1142"><p>Taka oto dzis paste przyrzadzilam. Na ostro, o meksykanskich smakach, zjedlismy dzis z grilowana tortilla na lunch.</p><p></p><p><strong>1 puszka tunczyka w oleju, olej odsaczony jesli nie jest <em>no drain</em></strong></p><p><strong>1 puszka sardynek w sosie peri peri lub inne w ostrym czerwonym sosie</strong></p><p><strong>1 awokado, dokladnie zmiazdzone na paste</strong></p><p><strong>1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w malenka kostke</strong></p><p><strong>1/2 malej cebuli, lub kawalek cebuli slodkiej, lub 3 cebulki wiosenne, drobno posiekane</strong></p><p><strong>3-4 lyzki czerwonego sosu, moj byl z chilli</strong></p><p><strong>2 lyzki mieszanki chipotle lub innej z papryka wedzona</strong></p><p><strong>opcjonalnie kilka plasterkow konserwowanego jalapeno</strong></p><p><strong>siekana zielona kolendra, u mnie sporo</strong></p><p><strong>sok z limonki, do smaku</strong></p><p><strong>sol i pieprz</strong></p><p></p><p>Wszystkie skladniki wrzucilam do miski i dokladnie wymieszalam, ryby rozdrabniaja sie w trakcie mieszania, awokado nadaje pascie kremowej konsystencji. Mozna zmienic przyprawy, dodac inne ziola. </p><p></p><p>Polecam.</p><p></p><p>[ATTACH=full]92547[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1575033, member: 1142"] Taka oto dzis paste przyrzadzilam. Na ostro, o meksykanskich smakach, zjedlismy dzis z grilowana tortilla na lunch. [B]1 puszka tunczyka w oleju, olej odsaczony jesli nie jest [I]no drain[/I] 1 puszka sardynek w sosie peri peri lub inne w ostrym czerwonym sosie 1 awokado, dokladnie zmiazdzone na paste 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w malenka kostke 1/2 malej cebuli, lub kawalek cebuli slodkiej, lub 3 cebulki wiosenne, drobno posiekane 3-4 lyzki czerwonego sosu, moj byl z chilli 2 lyzki mieszanki chipotle lub innej z papryka wedzona opcjonalnie kilka plasterkow konserwowanego jalapeno siekana zielona kolendra, u mnie sporo sok z limonki, do smaku sol i pieprz[/B] Wszystkie skladniki wrzucilam do miski i dokladnie wymieszalam, ryby rozdrabniaja sie w trakcie mieszania, awokado nadaje pascie kremowej konsystencji. Mozna zmienic przyprawy, dodac inne ziola. Polecam. [ATTACH=full]92547[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Tunczykowo-sardynkowa salatka kanapkowa
Top
Bottom