Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tunezyjska duszonka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 712939" data-attributes="member: 28"><p>Dlugo zastanawwialam sie jakby tu przetluamczyc stew. dla mnie to poprostu danie jednogarkowe, a slowniki pisza o duszonce. JAk go zwal tak go zwal ale danie jest naprawde fajne i lekkie. </p><p></p><p>1 1/2 szklanki pokrojonej w plasterki cebuli</p><p>2 lyzki oleju</p><p>3 szklkanki poszatkowanej kapusty</p><p>1 zielona papryka , pokrojona na dlugie czastki</p><p>2 lyzeczki kolendry</p><p>1/2 lyzeczki kurkumy</p><p>1/4 cynamonu</p><p>1/8 cayenne lub do smaku</p><p>puszka pomidorow</p><p>1 1/2 szklanki odsaczonej cieciorki</p><p>1/3 szklnki rodzynek</p><p>1 lyzka soku z cytryny</p><p></p><p></p><p>Migdaly ( slupki. obrane)</p><p>ser feta</p><p></p><p></p><p>Cebule podmazam na oliwie przez 5 minut, dodajemy kapuste i odrobine soli i zostawiamy na gazie przez nastepne 5 minut mieszajac od czasu do czasu. Dodajemy reszte skladnikow ( oprocz migdalow, ser ai soku z cytryny) i razem dusimy przez 15 minut. Na samym koncu dodajemy sok z cytryny , mieszamu, przekladamy do glebokich naczyn i posypujemy starta feta i migdalami. </p><p></p><p>Ja podalam z grilowana pitta</p><p>Zrodlo: moosewood restaurant</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 712939, member: 28"] Dlugo zastanawwialam sie jakby tu przetluamczyc stew. dla mnie to poprostu danie jednogarkowe, a slowniki pisza o duszonce. JAk go zwal tak go zwal ale danie jest naprawde fajne i lekkie. 1 1/2 szklanki pokrojonej w plasterki cebuli 2 lyzki oleju 3 szklkanki poszatkowanej kapusty 1 zielona papryka , pokrojona na dlugie czastki 2 lyzeczki kolendry 1/2 lyzeczki kurkumy 1/4 cynamonu 1/8 cayenne lub do smaku puszka pomidorow 1 1/2 szklanki odsaczonej cieciorki 1/3 szklnki rodzynek 1 lyzka soku z cytryny Migdaly ( slupki. obrane) ser feta Cebule podmazam na oliwie przez 5 minut, dodajemy kapuste i odrobine soli i zostawiamy na gazie przez nastepne 5 minut mieszajac od czasu do czasu. Dodajemy reszte skladnikow ( oprocz migdalow, ser ai soku z cytryny) i razem dusimy przez 15 minut. Na samym koncu dodajemy sok z cytryny , mieszamu, przekladamy do glebokich naczyn i posypujemy starta feta i migdalami. Ja podalam z grilowana pitta Zrodlo: moosewood restaurant [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Tunezyjska duszonka
Top
Bottom