Tunezyjskie szpadki*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
DSC_0706.JPG

pierś kurczaka
2 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka harissy
1 łyżeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki suszonej mięty
sól do smaku

Piersi kuczaka pokroić w kostkę. Z oliwy i przypraw sporządzić narynatę, kurczka marynować ok. 15-30 minut.
Kostki mięsa nadziewać na szpadki lub patyczki do szaszłyków, po czym grillować, smażyc na patelni grillowej (ja) lub upeic w piekarniku do zrumienienia.

Można podać z Tabbouleh.
 

Załączniki

  • DSC_0706.JPG
    DSC_0706.JPG
    112.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Zdjecie mnie zabilo!
Robie natychmiast jak bede tylko mogla wyciagnac grila ze schowka.
Czy czuc miete?
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Ja wyczuwałam, choć ilość nie jest duża.
Jeśli stosujesz mięte do mięsa na co dzień i jesteś przyzwyczajona do jej smaku, może daj nawet więcej
icon_smile.gif
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Nie stosuje, ale taka odmiana wydaje mi sie mocno interesujaca na upaly. Tylko dla malego musze miec cos innego, bo nie zje nawet czekoladek mietowych.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy