- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na podstawie Turkish Cookbook.
500 g mielonego chudego mięsa z kurczaka - ja zmieliłam w domu piersi z kurczaka
2 łyżki siekanej natki pietruszki
2 łyżki pasty z czerwonej papryki
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki cuminu
Chili w płatkach - do smaku
Sól i świeżo mielony czarny pieprz - do smaku
Wszystkie składniki dokładnie wyrobić w misce.
Zamoczonymi wodą dłońmi formować podłużne kotleciki.
Smażyć je na rozgrzanej patelni grillowej (lub ew. teflonowej) ze wszystkich stron do zrumienienia.
Na zdjęciu podane z Paprykowymi ziemniakami po turecku.

500 g mielonego chudego mięsa z kurczaka - ja zmieliłam w domu piersi z kurczaka
2 łyżki siekanej natki pietruszki
2 łyżki pasty z czerwonej papryki
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki cuminu
Chili w płatkach - do smaku
Sól i świeżo mielony czarny pieprz - do smaku
Wszystkie składniki dokładnie wyrobić w misce.
Zamoczonymi wodą dłońmi formować podłużne kotleciki.
Smażyć je na rozgrzanej patelni grillowej (lub ew. teflonowej) ze wszystkich stron do zrumienienia.
Na zdjęciu podane z Paprykowymi ziemniakami po turecku.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: