Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
TYROPITAKIA
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aga" data-source="post: 30243" data-attributes="member: 193"><p>Tyropitakia to takie greckie trojkaciki nadziewane serem feta ,szpinakiem itp.</p><p>250g sera feta</p><p>1 cale jajko</p><p>pieprz</p><p>oregano</p><p>swieza pietruszka</p><p> Ser rozdrabniamy dodajemy jajko ,pierz oregano i pietruszke wszystko dobrze mieszamy.</p><p>Platy ciasta "filo" krojmy w zdluz na paski okolo 4-6 cm</p><p>Na dole placka lyzeczka nakladamy farsz i zawijamy w trojkaciki az do skonczenia paska .Zrobie zdjecia jak sie robi te trojkaciki i wkleje jutro.</p><p>Gotowe trojkaciki pieczemy w piekarniku 200st C;na blaszce wysmarowanej tluszczem ,jak sie zarumienia to przewracamy i juz zarumienione z obu stron wyjmujemy z pieca</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aga, post: 30243, member: 193"] Tyropitakia to takie greckie trojkaciki nadziewane serem feta ,szpinakiem itp. 250g sera feta 1 cale jajko pieprz oregano swieza pietruszka Ser rozdrabniamy dodajemy jajko ,pierz oregano i pietruszke wszystko dobrze mieszamy. Platy ciasta "filo" krojmy w zdluz na paski okolo 4-6 cm Na dole placka lyzeczka nakladamy farsz i zawijamy w trojkaciki az do skonczenia paska .Zrobie zdjecia jak sie robi te trojkaciki i wkleje jutro. Gotowe trojkaciki pieczemy w piekarniku 200st C;na blaszce wysmarowanej tluszczem ,jak sie zarumienia to przewracamy i juz zarumienione z obu stron wyjmujemy z pieca [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
TYROPITAKIA
Top
Bottom