- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Wspomnialam, ze bylam na festiwalu greckim.
W Ottawie to dosc liczne srodowisko. W ciagu dwoch tygodni pieka kilkadziesiat baranow
i wszystkiego mozna sprobowac.
Niestety wykladowi o kuchni greckiej przygladalam sie z daleka obzerajac sie gyrosem i ichnia kielbasa podawana z cytryna (nazwy nie pomne), ale wykladowca byla tak laskawa, ze dala mi przepisy.
2 ogorki weze lub 6-7 libanskich (lebanese cucumbers -sa duzo delikatniejsze, slodsze od wezy)
750g jogurtu odcedzanego (labneh - proponuje zajrzec do watkow Linn o serku i jogurcie i TU
3 zabki czosnku najlepiej utartego
2 lyzki oliwy
1/2 lyzeczki soli
Ogorki obrac i zetrzec na grubej jarzynowce. Sok odcisnac. (Ma wlasciwosci pomagajace spalac tluszcze z zapasow wiec warto wypic) Wymieszac wszystko i juz.
W Ottawie to dosc liczne srodowisko. W ciagu dwoch tygodni pieka kilkadziesiat baranow

i wszystkiego mozna sprobowac.
Niestety wykladowi o kuchni greckiej przygladalam sie z daleka obzerajac sie gyrosem i ichnia kielbasa podawana z cytryna (nazwy nie pomne), ale wykladowca byla tak laskawa, ze dala mi przepisy.
2 ogorki weze lub 6-7 libanskich (lebanese cucumbers -sa duzo delikatniejsze, slodsze od wezy)
750g jogurtu odcedzanego (labneh - proponuje zajrzec do watkow Linn o serku i jogurcie i TU
3 zabki czosnku najlepiej utartego
2 lyzki oliwy
1/2 lyzeczki soli
Ogorki obrac i zetrzec na grubej jarzynowce. Sok odcisnac. (Ma wlasciwosci pomagajace spalac tluszcze z zapasow wiec warto wypic) Wymieszac wszystko i juz.
Ostatnią edycję dokonał moderator: