Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Tzatziki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 735571" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #008000"><strong>Tzatziki</strong> </span></span></p><p></p><p>Jest to przepis najbardziej zbliżony do tego, jaki udało mi się wydusić od pewnego Greka</p><p></p><p>[ATTACH=full]30365[/ATTACH]</p><p></p><p>serek Pilos 250 g tłusty połączony z </p><p>4 łyżkami jogurtu bałkańskiego( najbardziej zbliżone odpowiedniki oryginału)</p><p></p><p>ogórek starty na grubej tarce, razem ze skórką, jeśl jest delikatna, </p><p>2 łyżki oliwy z oliwek, </p><p>2 łyżeczki octu, </p><p>przeciśnięty duży ząbek czosnku - lub więcej, jeśli ktoś lubi, </p><p>świeżo zmielony czarny pieprz - 6 ziarenek, </p><p>sól do smaku. </p><p></p><p>Mozna dodac trochę suszonej mięty, ale ja osobiście wolę wersje klasyczną, czyli bez. </p><p>Niech postoi w lodówce co najmniej godzinę.</p><p></p><p></p><p>To jedyna wersja, jaką stosuję od dawna, próbowałam kilku gotowych mieszanek przyprawowych, ale to nie ten smak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 735571, member: 2721"] [SIZE=12][COLOR=#008000][B]Tzatziki[/B] [/COLOR][/SIZE] Jest to przepis najbardziej zbliżony do tego, jaki udało mi się wydusić od pewnego Greka [ATTACH=full]30365[/ATTACH] serek Pilos 250 g tłusty połączony z 4 łyżkami jogurtu bałkańskiego( najbardziej zbliżone odpowiedniki oryginału) ogórek starty na grubej tarce, razem ze skórką, jeśl jest delikatna, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki octu, przeciśnięty duży ząbek czosnku - lub więcej, jeśli ktoś lubi, świeżo zmielony czarny pieprz - 6 ziarenek, sól do smaku. Mozna dodac trochę suszonej mięty, ale ja osobiście wolę wersje klasyczną, czyli bez. Niech postoi w lodówce co najmniej godzinę. To jedyna wersja, jaką stosuję od dawna, próbowałam kilku gotowych mieszanek przyprawowych, ale to nie ten smak. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Tzatziki*
Top
Bottom