Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ucierana babka z brązowym cukrem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="olasz" data-source="post: 656031" data-attributes="member: 6533"><p>Ciasto</p><p></p><p>1 szklanka niesolonego masla, w temp. pokojowej (dalam kostke)</p><p>2 szklanki brazowego cukru</p><p>1 szklanka zwyklego cukru</p><p>2 lyzeczki ekstraktu waniliowego</p><p>6 jajek, w temp. pokojowej</p><p>3 szklanki maki</p><p>1/2 lyzeczki soli</p><p>1 szklanka kwasniej smietany (dalam gesty jogurt i tak z lyzke soku z cytryny)</p><p>1/4 lyzeczki sody</p><p></p><p>Polewa</p><p></p><p>6 lyzek cukru pudru </p><p>2 lyzki masla, stopionego</p><p>1 lyzka wody</p><p>1 lyzeczka wanilii (nie napisano jakiej - dalam ekstrakt)</p><p></p><p>Nagrzac piekarnik do 140&#730;C (oryg. to 275 F), natłuścić i wysypac maka forme do babki.</p><p>Na wysokich obrotach ubijac maslo, cukry i ekstrakt waniliowy, az masa stanie się puszysta. Nadal ubijając dodawac po jednym jajku.</p><p>Wymieszac make i sol. W osobnej misce polaczyc kwasna śmietanę i sode.</p><p>Do masy maslanej wmieszac make i śmietanę, po kilka lyzek, zaczynając i konczac na mace.</p><p>Ciasto przełożyć do formy i piec przez 20 minut w temp. 140&#730;C (oryg. to 275 F), podwyższyć temp. do 190&#730;C (oryg. to 375 F) i piec ok. 40-50 minut. W razie wątpliwości testowac patyczkiem &#61514;</p><p>Wymieszac wszystkie składniki polewy. </p><p>Ciasto po wyjeciu z piekarnika odstawic do wystygnięcia. Polac polewa i gotowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="olasz, post: 656031, member: 6533"] Ciasto 1 szklanka niesolonego masla, w temp. pokojowej (dalam kostke) 2 szklanki brazowego cukru 1 szklanka zwyklego cukru 2 lyzeczki ekstraktu waniliowego 6 jajek, w temp. pokojowej 3 szklanki maki 1/2 lyzeczki soli 1 szklanka kwasniej smietany (dalam gesty jogurt i tak z lyzke soku z cytryny) 1/4 lyzeczki sody Polewa 6 lyzek cukru pudru 2 lyzki masla, stopionego 1 lyzka wody 1 lyzeczka wanilii (nie napisano jakiej - dalam ekstrakt) Nagrzac piekarnik do 140˚C (oryg. to 275 F), natłuścić i wysypac maka forme do babki. Na wysokich obrotach ubijac maslo, cukry i ekstrakt waniliowy, az masa stanie się puszysta. Nadal ubijając dodawac po jednym jajku. Wymieszac make i sol. W osobnej misce polaczyc kwasna śmietanę i sode. Do masy maslanej wmieszac make i śmietanę, po kilka lyzek, zaczynając i konczac na mace. Ciasto przełożyć do formy i piec przez 20 minut w temp. 140˚C (oryg. to 275 F), podwyższyć temp. do 190˚C (oryg. to 375 F) i piec ok. 40-50 minut. W razie wątpliwości testowac patyczkiem  Wymieszac wszystkie składniki polewy. Ciasto po wyjeciu z piekarnika odstawic do wystygnięcia. Polac polewa i gotowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ucierana babka z brązowym cukrem
Top
Bottom