Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ucierane z rabarbarem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 855587" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]41675[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Ciasto ucierane z rabarbarem</strong></p><p>(lub innymi owocami)</p><p></p><p>- 1 szklanka mąki tortowej,</p><p>- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,</p><p>- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,</p><p>- 5 jajek (średniej wielkości)</p><p>- 1 szklanka cukru,</p><p>- 70 - 80 g masła,</p><p>- 7 łyżek oleju,</p><p>- cukier wanilinowy,</p><p>- rabarbar (3 duże laski)</p><p></p><p>Mąkę tortową wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić razem z olejem i przestudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Ciągle ucierając dodawać po łyżce mąki. Jak wszystko dokładnie się już połączy, wlewamy małą strużką masło z olejem.</p><p>Ciasto wlewamy do foremki (21x25) i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 855587, member: 4258"] [ATTACH=full]41675[/ATTACH] [B]Ciasto ucierane z rabarbarem[/B] (lub innymi owocami) - 1 szklanka mąki tortowej, - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, - 5 jajek (średniej wielkości) - 1 szklanka cukru, - 70 - 80 g masła, - 7 łyżek oleju, - cukier wanilinowy, - rabarbar (3 duże laski) Mąkę tortową wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić razem z olejem i przestudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Ciągle ucierając dodawać po łyżce mąki. Jak wszystko dokładnie się już połączy, wlewamy małą strużką masło z olejem. Ciasto wlewamy do foremki (21x25) i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ucierane z rabarbarem
Top
Bottom