Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udka kurczaka pieczone w migdałowej panierce*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1143371" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Udka kurczaka pieczone w migdałowej panierce</strong></p><p></p><p>Źródło przepisu - &quot;Dania z kurczaka&quot; wyd. FK Olesiejuk</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>4 udka z kurczaka</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>150 g mielonych migdałów</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1 łyżeczka mielonej papryki lub chilli w proszku</p><p>duża szczypta pieprzu cayenne</p><p>3 łyżki masła</p><p>plasterki cytryny i liście rukoli do przybrania</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Z miesa zdjąć skórę, oddzielić udka od nóżek. Rozgnieść czosnek i wetrzeć go w mięso. Odstawić.</p><p>W misce wymieszać migdały z przyprawami. Rozpuścić masło. Smarować nim kurczaka i panierować w migdałach.</p><p>W folii do pieczenia wstawić do piekarnika. Piec ok. 45 minut w temparaturze 200 stopni C. Podawać na gorąco lub na zimno, przybrane plasterkami cytryny i liśćmi rukoli.</p><p></p><p>Moja wersja:</p><p>Czosnek zmiażdżyłam z solą i tą mieszaniną natarłam mięso, do panierki dając tylko szczyptę soli. Piekłam na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Podałam do ziemniaków pieczonych z czosnkiem i rozmarynem.</p><p>Smaczne i proste. </p><p></p><p>[ATTACH=full]64771[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1143371, member: 1024"] [B]Udka kurczaka pieczone w migdałowej panierce[/B] Źródło przepisu - "Dania z kurczaka" wyd. FK Olesiejuk [B]Składniki:[/B] 4 udka z kurczaka 2 ząbki czosnku 150 g mielonych migdałów 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej papryki lub chilli w proszku duża szczypta pieprzu cayenne 3 łyżki masła plasterki cytryny i liście rukoli do przybrania [B]Wykonanie:[/B] Z miesa zdjąć skórę, oddzielić udka od nóżek. Rozgnieść czosnek i wetrzeć go w mięso. Odstawić. W misce wymieszać migdały z przyprawami. Rozpuścić masło. Smarować nim kurczaka i panierować w migdałach. W folii do pieczenia wstawić do piekarnika. Piec ok. 45 minut w temparaturze 200 stopni C. Podawać na gorąco lub na zimno, przybrane plasterkami cytryny i liśćmi rukoli. Moja wersja: Czosnek zmiażdżyłam z solą i tą mieszaniną natarłam mięso, do panierki dając tylko szczyptę soli. Piekłam na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Podałam do ziemniaków pieczonych z czosnkiem i rozmarynem. Smaczne i proste. [ATTACH=full]64771[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udka kurczaka pieczone w migdałowej panierce*
Top
Bottom