Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udka kurczaka z boczkiem i cebulą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 805318" data-attributes="member: 10341"><p>Niestety, ja nie mam aparatu i raczej mieć nie będę. Ten placek ma rodowód szwajcarski i wielokrotnie spotykałam go przy różnych przepisach, nie tylko przy tym włoskim. Ziemniaki muszą być ugotowane z liśćmi laurowymi na pół miękko (przez 20 minut) i po wystudzeniu starte na tarce o grubych oczkach. Otrzymujesz nie paćkę, tylko wiórki ziemniaczane i te wiórki smażone w dość dużej ilości tłuszczu nie tworzą smażonej miazgi, tylko zachowują strukturę trochę porowatą. Usmażony z obu stron na rumiano smakuje (gorący) doskonale. Nie mam odpowiedniej czcionki i nie mogę napisać jego nazwy w oryginalnej pisowni, ale fonetycznie wymawia się - reszti. Na pewno spotkasz się z nim niejednokrotnie. Aha, żadnych jaj i innych dodatków poza solą i liśćmi laurowymi do gotowania. Spróbuj, naprawdę warto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 805318, member: 10341"] Niestety, ja nie mam aparatu i raczej mieć nie będę. Ten placek ma rodowód szwajcarski i wielokrotnie spotykałam go przy różnych przepisach, nie tylko przy tym włoskim. Ziemniaki muszą być ugotowane z liśćmi laurowymi na pół miękko (przez 20 minut) i po wystudzeniu starte na tarce o grubych oczkach. Otrzymujesz nie paćkę, tylko wiórki ziemniaczane i te wiórki smażone w dość dużej ilości tłuszczu nie tworzą smażonej miazgi, tylko zachowują strukturę trochę porowatą. Usmażony z obu stron na rumiano smakuje (gorący) doskonale. Nie mam odpowiedniej czcionki i nie mogę napisać jego nazwy w oryginalnej pisowni, ale fonetycznie wymawia się - reszti. Na pewno spotkasz się z nim niejednokrotnie. Aha, żadnych jaj i innych dodatków poza solą i liśćmi laurowymi do gotowania. Spróbuj, naprawdę warto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udka kurczaka z boczkiem i cebulą
Top
Bottom