Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udka kurczka pieczone w winie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 150719" data-attributes="member: 74"><p><strong>Udka kurczka pieczone w winie</strong></p><p></p><p><em>4 udka z kurczaka</em></p><p><em>2 średnie cebule</em></p><p><em>1 łyżka świezego cząbru- mozna pominąć</em></p><p><em>1 szklanka czerwonego wytrawnego wina</em></p><p><em>sól, pieprz</em></p><p></p><p>Udka obrac ze skóry, obficie posolic i popieprzyc, odstawic na 30 min. Cebule pokroić w grubą kostkę. Na dno blaszki lub naczynia zaroodpornego (takiej wileksoc aby udka lezały w jdneje wartswie, ale dosyc ciasno) wyłozyc cebule i cząber, ułożyc udka. Polac winem (musi zakryc dno). Piec około godziny w 180 stopnii bez przykrycia, kilka razy polewajac mieso sosem i odwracajac na druga strone. Kurczak jest gotowy gdy mieso odchodz od kosci a sos sie bardzo zredukuje i bedzie gęsty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 150719, member: 74"] [B]Udka kurczka pieczone w winie[/B] [I]4 udka z kurczaka 2 średnie cebule 1 łyżka świezego cząbru- mozna pominąć 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz[/I] Udka obrac ze skóry, obficie posolic i popieprzyc, odstawic na 30 min. Cebule pokroić w grubą kostkę. Na dno blaszki lub naczynia zaroodpornego (takiej wileksoc aby udka lezały w jdneje wartswie, ale dosyc ciasno) wyłozyc cebule i cząber, ułożyc udka. Polac winem (musi zakryc dno). Piec około godziny w 180 stopnii bez przykrycia, kilka razy polewajac mieso sosem i odwracajac na druga strone. Kurczak jest gotowy gdy mieso odchodz od kosci a sos sie bardzo zredukuje i bedzie gęsty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udka kurczka pieczone w winie
Top
Bottom