Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udka kurze po prowansalsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marga" data-source="post: 35409" data-attributes="member: 45"><p><strong><span style="color: black">Udka kurze po prowansalsku</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Składniki dla 2 osób:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>2 udka kurze</strong></p><p><strong>3 pomidory lub pół puszki pelati</strong></p><p><strong>ząbek czosnku</strong></p><p><strong>100 ml wytrawnego vermuthu</strong></p><p><strong>&#189; łyżeczki herbes de provence</strong></p><p><strong>100g śmietany</strong></p><p><strong>oliwka</strong></p><p><strong>sól i pimant d&#8217;espelette ( lub cayenne) do smaku</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1. Udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i posolić.</strong></p><p><strong>2. Wrzucić na rozgrzaną oliwkę i smażyć około 5 – 7 minut z każdej strony. Powinny nabrać koloru złocistego.</strong></p><p><strong>3. Następnie podlać winem. Zredukować. Dodać pomidory pokrojone w kostkę i czosnek posiekać. Dosmaczyć herbes de provence, solą i pimant d&#8217;espelette (lub cayenne).</strong></p><p><strong>4. Dusić pod przykrywką 30 – 40 minut.</strong></p><p><strong>5. Na koniec zagęścić śmietaną.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Podawać z ryżem lub bagietką. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Smacznego</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Marga</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marga, post: 35409, member: 45"] [b][COLOR=black]Udka kurze po prowansalsku[/COLOR] Składniki dla 2 osób: 2 udka kurze 3 pomidory lub pół puszki pelati ząbek czosnku 100 ml wytrawnego vermuthu ½ łyżeczki herbes de provence 100g śmietany oliwka sól i pimant d’espelette ( lub cayenne) do smaku 1. Udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i posolić. 2. Wrzucić na rozgrzaną oliwkę i smażyć około 5 – 7 minut z każdej strony. Powinny nabrać koloru złocistego. 3. Następnie podlać winem. Zredukować. Dodać pomidory pokrojone w kostkę i czosnek posiekać. Dosmaczyć herbes de provence, solą i pimant d’espelette (lub cayenne). 4. Dusić pod przykrywką 30 – 40 minut. 5. Na koniec zagęścić śmietaną. Podawać z ryżem lub bagietką. Smacznego Marga[/b] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Udka kurze po prowansalsku
Top
Bottom